menu

Lincoln in the Bardo - George Saunders (2017)

Alternatieve titel: Lincoln in de Bardo

mijn stem
2,70 (10)
10 stemmen

Engels
Psychologisch

352 pagina's
Eerste druk: Random House, New York (Verenigde Staten)

In februari 1862, twee dagen na zijn dood, wordt de elfjarige Willie Lincoln bijgezet op een begraafplaats in Washington. Die nacht bezoekt zijn rouwende vader, president Abraham Lincoln, de marmeren crypte. Nog een laatste keer wil hij tijd doorbrengen met het lichaam van zijn zoon. Op dezelfde begraafplaats dolen ook talloze geesten rond, mensen van allerlei allooi, die één ding gemeen hebben: ze kunnen nog geen afscheid van het leven nemen. Het bezoek van Lincoln veroorzaakt grote opwinding onder hen. Is er misschien toch een mogelijkheid om terug te keren naar die andere plek?

zoeken in:
avatar van liv2
Short-listed voor de Man Booker Prize 2017.

avatar van dutch2.0
Ben hier echt heeeel benieuwd naar. Tenth of December was al een plaatje van een verhalenbundel, en deze nieuwste heeft volgens mij ook heel goede kritieken gekregen.

Wordt mooi eind van het jaar zo. Egan én Saunders. Dat wordt weer flink doorlezen.

Man Booker Prize 2017.

avatar van gert_r
Dr.Strangelove schreef:
Man Booker Prize 2017.

Inderdaad: gewonnen!


avatar van LuukRamaker
3,5
Een experimentele roman waarbij het even kan duren voor je er lekker inkomt. Het is een understatement om te zeggen dat het George Saunders gelukt is een authentiek boek te schrijven. Lincoln in the Bardo is niet alleen ongewoon en uniek, maar ook erg intrigerend (en dat is mijn geval wel een bijzondere constatering, als nuchtere, vrij fantasieloze lezer). Ikzelf liet het me tijdens het lezen voordragen via het 'blockbuster'-audioboek dat hiervan is uitgebracht en dat maakte het een zeer bijzondere lees-/luisterervaring. Hoewel ik het af en toe lastig vond mee te gaan in Saunders artistieke wendingen, vond ik het mooi dat hij de 'echte' wereld nooit ver weg liet door interessante historische fragmenten en getuigenissen in het boek op te nemen. Kortom, uniek in vorm en uitwerking maar ook inhoudelijk geen kattenpis.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:06 uur

geplaatst: vandaag om 18:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.