menu

The Straw Men - Michael Marshall (2002)

Alternatieve titel: De Stromannen

mijn stem
3,75 (14)
14 stemmen

Engels
Thriller

400 pagina's
Eerste druk: Jove, New York (Verenigde Staten)

De ouders van Ward Hopkins zijn bij een auto-ongeluk omgekomen. Ward keert terug naar zijn geboortestadje om de begrafenis bij te wonen en om de nalatenschap af te handelen. Tijdens het opruimen van zijn ouderlijk huis vindt hij een briefje van zijn vader met daarop de verbijsterende tekst: We zijn niet dood. En deze onwaarschijnlijke en misselijkmakende woorden worden voor Ward het begin van een zoektocht waarbij niets blijkt te zijn zoals Ward altijd heeft gedacht...

zoeken in:
avatar van Rius
3,0
De schrijfstijl van Michael Marshall spreekt me erg aan. De ontwikkelingen in dit boek (en in 'Het Oudste Offer' en 'Engelenbloed', die gedrieen een verhaal vormen) zijn mij echter te vergezocht en te onwaarschijnlijk. Het hele tweelingbroerverhaal vind ik hier een typisch voorbeeld van.. Nu is dat iets waar meerdere schrijvers last van hebben, maar in dit geval vind ik het zonde. De trilogie als geheel blijft mede hierdoor een matig verhaal. Goed geschreven, dat wel.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:43 uur

geplaatst: vandaag om 10:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.