menu

Bad Chemistry - Gary Krist (1997)

Alternatieve titel: Nachtblind

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Engels
Thriller

356 pagina's
Eerste druk: Random House, New York (Verenigde Staten)

Kate Theodorus heeft het politiewerk voorgoed vaarwel gezegd. Om te ontsnappen aan een leven vol misdaad en ellende verhuist ze naar Washington en bouwt een nieuw bestaan op. Daar ontmoet ze Joel Baker, een rijke importeur van exotische producten. Zijn losse, ongedwongen manier van leven is een verademing voor Kate. Op een winteravond in november stapt Joel in zijn auto voor een bezoek aan de supermarkt. Hij keert niet meer terug. Enkele dagen later doet een veertienjarige jongen aangifte bij de politie: hij heeft een lijk van een onbekende man gevonden. Niets wijst erop dat deze twee gebeurtenissen met elkaar verband houden, totdat ook de beste vriend van Joel, tevens zijn zakelijk partner, plotseling spoorloos verdwijnt. Kate besluit op zoek te gaan naar haar man en naar alles wat hij voor haar verborgen hield.

zoeken in:
avatar van Boenga
2,5
De eerste 200 - 250 bladzijden zijn best oké. 'Nachtblind' leest vlot, is boeiend, weinig of geen overbodige uitweidingen, en de spanning die zich meer en meer begint op te bouwen.
Helaas gaat het daarna de dieperik in. Een overdosis clichés in de stijl van de 'goeie' schieten raak, de slechteriken schieten naast, een veertienjarig kereltje gedraagt zich als een held, de goeie durven alles, en een zeer voorspelbaar happy end.
Of waar het verschil zit tussen middelmatige schrijvers en goeie schrijvers...

Gast
geplaatst: vandaag om 17:52 uur

geplaatst: vandaag om 17:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.