menu

Keepers of the House - Lisa St Aubin de Terán (1982)

Alternatieve titel: Hoeders van het Huis

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Autobiografische Roman

192 pagina's
Eerste druk: Jonathan Cape, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De nauwelijks 17-jarige Engelse Lydia Sinclair trouwt met Diego Beltrán, de laatste van een geslacht dat al sinds de 17e eeuw een vallei in de Andes in Venezuela bezit. De omgeving is droog en troosteloos, het huis bouwvallig en de meeste mensen zijn weggetrokken. Don Diego trekt zich steeds meer terug in zichzelf. Lydia heeft na een miskraam niets anders te doen dan zich verdiepen in de geschiedenis van de familie. Met de verhalen die ze hoort en al de papieren die zij vindt, vertelt Lydia over de ondergang van een excentrieke familie en zorgt aldus voor hun voortbestaan. Hun geschiedenis is een strijd tegen omstandigheden die zich niet laten beïnvloeden, extreme droogte, insectenplagen, ziektes en oorlogen.

zoeken in:
3,0
Tja, een ten dele autobiografisch verhaal van deze schrijfster. Hier schrijft ze een familiekroniek over de familie van haar, een stuk oudere, Zuid-Amerikaanse echtgenoot. Omdat haar bronnen beperkt zijn en ze toch vrij volledig wil zijn springt ze wel eens van de hak op de tak. Het boek geeft inzicht in de gewelddadige geschiedenis van deze regio (Colombia - Venezuela) vanaf de inval van de Spanjaarden die op zoek gingen naar goud. Verder is het interessant dat de vondst van olie in deze regio er toe leidde dat de goed florerende agrarische economie nagenoeg verdween met alle gevolgen van dien. Wel een interessant boek, maar naar mijn bescheiden mening de in 1982 toegekende Somerset Maugham-prijs toch niet waard. Daarvoor kwamen de personen uit het boek te weinig tot leven.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:26 uur

geplaatst: vandaag om 12:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.