menu

Since We Fell - Dennis Lehane (2017)

Alternatieve titel: De Vrouw in de Spiegel

mijn stem
3,60 (5)
5 stemmen

Engels
Psychologisch / Thriller

432 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, New York (Verenigde Staten)

Rachel Childs was ooit een succesvolle journaliste, tot ze live op tv een inzinking kreeg. Sindsdien komt ze haar huis niet meer uit. Thuis heeft ze gelukkig een comfortabel leven met een ideale echtgenoot. Tenminste, dat denkt ze, tot ze door een toevallige ontmoeting gedwongen wordt vraagtekens te zetten bij de oprechtheid van haar man. In haar zoektocht naar de werkelijkheid wordt Rachel een wereld ingezogen van samenzweringen, misleiding en geweld, die haar tot op de rand van de waanzin brengt. Wie is haar man?

zoeken in:
avatar van Slainte_Mhath
3,0
Interessant. Op mijn verlanglijstje geplaatst.

5 sterren vn thriller gids!

avatar van Insignificance
3,5
Verhalenderwijs misschien niet altijd even sterk, maar het kan bogen op een best boeiend hoofdpersoon. Rachel is een kluizenaar. Menig schrijver die daar tegenwoord een soort emo circus van maakt met allerlei aanstelleritis en zo. Niet Lehane, die daar gaat daar gelukkig tactvoller mee om. En dus is deze Rachel in plaats van een enorme zeurpiet een, nou ja, iemand met wie ik 432 pagina's op stap kan zonder me te vervelen of te ergeren, zeg maar. Een andere troef is Rachel's moeder.

Haar feitelijke inbreng is gering, maar haar invloed reikt veel verder dan dat. Zelfs zonder dat ze genoemd wordt, en zo vaak komt ze niet ter sprake, voel je haar aanwezigheid. Als een soort donderwolk waar Rachel maar niet onderuit kan komen. Mams was geen plezierige tante, bepaald niet, maar zo wel een dijk van een personage. Stiekem de MVP wat mij betreft. Deze genen, die eerdergenoemde fobie en een feilloos talent om de verkeerde kerels te kiezen; ik heb me er prima mee vermaakt.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:03 uur

geplaatst: vandaag om 10:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.