menu

Las Cosas Que Perdimos en el Fuego - Mariana Enríquez (2016)

Alternatieve titel: Dingen Die We Verloren in het Vuur

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Spaans
Verhalenbundel
Sociaal

200 pagina's
Eerste druk: Anagrama, Barcelona (Spanje)

Verzameling van twaalf verhalen in de stijl van het magisch-realisme van Latijns-Amerika. De harde werkelijkheid van het bestaan (geweld, armoede, criminaliteit) dringt door in de verhalen. Die worden tevens gekenmerkt door het sprookjesachtige, de macabere elementen en een duistere sfeer, die op hun beurt die werkelijkheid binnendringen. In 'El Chico Sucio' wordt de hoofdpersoon door zijn familie voor gek versleten, omdat hij hoe dan ook een voorvaderlijk huis met een duistere reputatie wil bewonen. 'Los Años Intoxicados' gaat over de verkiezing van een nieuwe president, die alles beter zou moeten maken. Het gaat ook over een meisje met ogen vol van haat. Daarmee dwingt zij een buschauffeur tussen twee steden in te stoppen. Zij verdwijnt in een woud. 'Pablito Clavó un Clavito: Una Evocación del Petiso Orejudo' sluit aan bij het verhaal van een bestaande jonge seriemoordenaar, waarvan je door zijn jeugd zijn daden niet zou kunnen geloven.

zoeken in:
avatar van Sol1
4,0
Sol1 (moderator)
Recensie door Ger Groot in het NRC van 7 juli 2017:
Van zo’n wereld moet je wel gek worden - NRC

****

avatar van Lalage
4,0
Alle verhalen hebben wel wat griezeligs, soms heel subtiel, soms expliciet. Het lukt de schrijver goed om me mee te nemen naar die geheimzinnige Zuid-Amerikaanse plekken, waar je misschien wel twijfelt aan wat je zelf hebt gezien.

Dingen die we verloren in het vuur – Mariana Enriquez | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 16:22 uur

geplaatst: vandaag om 16:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.