menu

Stalin's Ghost - Martin Cruz Smith (2006)

Alternatieve titels: De Geest van Stalin | Arkady Renko #6

mijn stem
2,75 (2)
2 stemmen

Engels
Thriller

352 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Midden in de winter, wanneer de sneeuw tot kniehoogte reikt en tussen de gouden koepels door dwarrelt, reizen de Moskovieten noodgedwongen per ondergrondse, waar de stations nog altijd de ‘paleizen van het proletariaat’ zijn. Op de perrons waart de geest van Jozef Stalin rond. Maar het lijkt erop alsof niet iedereen blij is met diens dood. Dit is de precaire zaak die Arkadi Renko, de cynische maar onvermoeibare inspecteur van politie, onder zijn hoede heeft.

zoeken in:
2,0
Geen aanrader wat mij betreft. Het is een warrig boek geworden met een hoofdfiguur, Arkadi Renko, die het zwaar te verduren krijgt, en hoe onwaarschijnlijk ook, alles weet te doorstaan. Het is een grimmige sfeer in het koude, besneeuwde Rusland. En niemand vertrouwt elkaar. En dan zal je daar inspecteur van politie zijn.
Als ik mijn beoordeling samenvat: het begin spreekt wel aan, maar daarna loopt er van alles in elkaar over (ook met droombeelden) en dan is het einde wel weer goed bedacht. Wel goed is dat de problematische relatie tussen de Russen en de Tsjetsjenen en waar dit toe kan leiden goed wordt uitgediept. Misschien is dit niet zo'n goede uit de serie, want dit is mijn eerste. En Gorki Park staat toch ook goed bekend. Als ik naar de beoordelingen op goodreads kijk zie ik dat die nogal uiteenlopen. Mijn beoordeling blijft aan de onderkant van die range.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:36 uur

geplaatst: vandaag om 12:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.