menu

Oude Meesters - Joost de Vries (2017)

mijn stem
3,43 (7)
7 stemmen

Nederlands
Historisch / Streek/Familie

280 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Het grootste drama van de broers Sieger en Edmund van Zeeland is dat ze in de verkeerde tijd zijn geboren. Edmund zou anderhalve eeuw geleden op zijn best zijn geweest, toen je nog in je eentje een continent kon veroveren of de bron van de Nijl kon ontdekken. Nu reist hij van cruiseschip naar vijfsterrenhotel, dromerig op zoek naar iets betekenisvols. Pas als hij een vage, geladen vriendschap aangaat met zijn broers weggelopen vrouw Sarie, wordt hij uitgedaagd zijn bubbel te verlaten. Sieger leeft in zijn hoofd in de tijd dat de krant nog een Deftige Meneer was en journalisten nog vertrouwd werden. Als zijn krant aan de zoveelste populariserende restyling begint, besluit hij de grootste scoop van zijn carrière voor zich te houden. Ook als dat betekent dat hij alle veiligheidsdiensten en complotdenkers van Europa achter zich aan krijgt.

zoeken in:

TomWaitz
Een knieval voor de leesbaarheid, het spannende en het simpele. Van zijn twee vorige romans, waarin de intelligentie en de kennis van de auteur duidelijker zichtbaar waren, heb ik veel meer genoten.

avatar van thomzi50
Ja, echt een knieval? In welk opzicht is het zo veel simpeler? (Moet deze nog lezen.)

2,5
Tja. Het leest aardig, lekker zelfs, het leest als de spreekwoordelijke trein, maar doet het ergens pijn? Wordt er ergens echt een conflict opgezocht, uitgebeend? Gaat het ergens echt dieper dan een goede scène of treffende typering? Nee. De minste De Vries-roman tot nu toe. Jammer zeg.

4,0
moa
Een beetje verbaasd over de lage score die dit boek tot nu toe krijgt. Ik heb hier echt van genoten, het is met zwier geschreven, leest vlot, is vaak heel grappig, en niet onbelangrijk; de auteur heeft ook degelijk wat te zeggen over de tijd waarin we vandaag leven; een visie die hij kundig verweven heeft in wat dan een soort van hedendaags-volwassen avonturenroman geworden is.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:16 uur

geplaatst: vandaag om 10:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.