menu

Jeg Mødte Jesus: Bekendelser fra en Modvilligt Troende - Charlotte Rørth (2014)

Alternatieve titel: De Dag Dat Ik Jezus Ontmoette: Bekentenissen van een Moderne Ongelovige

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Esoterisch

250 pagina's
Eerste druk: Informations Forlag, Kopenhagen (Denemarken)

In 2009 ontmoette Charlotte Rørth in een Spaans kerkje Jezus. Een Jezus die tot haar sprak. Rørth, een bekende Deense onderzoeksjournaliste, kon noch wilde haar ogen en oren geloven. Wat was haar overkomen? Welke geestelijke en lichamelijke mechanismen waren er aan het werk geweest toen ze Jezus zag? Met haar verstand kan ze er niet bij, maar haar hele wezen is ervan doordrongen dat de verschijning van Jezus geen verzinsel was. Om te begrijpen wat er gebeurd was verdiepte ze zich in wetenschappelijke literatuur en sprak ze met theologen, psychologen, priesters en dominees. Aan het einde van haar onderzoek heeft ze geen andere keuze dan na lang twijfelen te aanvaarden dat ze Jezus echt heeft ontmoet. Haar verhaal van deze persoonlijke en openhartige zoektocht is pakkend en meeslepend geschreven. Maar het ware belang van dit boek ligt in wat Charlotte’s Jezus haar meegaf. Die Jezus staat voor verbinding als uitweg uit het huidige pessimisme dat in ons deel van de wereld lijkt te heersen. Het is een boek van hoop, die we hard nodig hebben. 'De dag dat ik Jezus ontmoette' werd dan ook meteen omarmd door het publiek en het kreeg enorme aandacht.

zoeken in:
avatar van Lalage
3,5
Ik vind het razend interessant om te lezen wat er is gebeurd. Toch leest het niet overal even lekker, vanwege de vertaling en de structuur van het boek.

De centrale observatie dat religie niet alleen om het verstand draait, maar ook om lichaam en geest zet me aan het denken. Ik vermoed dat dit de verklaring is dat veel jongeren liever naar yoga gaan dan naar de kerk.

De dag dat ik Jezus ontmoette – Charlotte Rørth | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

Gast
geplaatst: vandaag om 22:44 uur

geplaatst: vandaag om 22:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.