menu

My Sister - Michelle Adams (2017)

Alternatieve titel: Mijn Zus

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Thriller

384 pagina's
Eerste druk: Headline, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Irini is een jonge anesthesist met een bewogen jeugd. Vlak voor haar vierde verjaardag is ze door haar ouders weggegeven aan een tante. Het hoe en waarom van de keuze haar te verstoten en haar zus te houden, heeft ze nooit begrepen. Haar oudere zus Elle neemt gedurende de jaren af en toe contact met haar op, maar altijd loopt dat noodlottig af. Wanneer Elle haar laat weten dat hun moeder is overleden, stemt Irini ermee in om naar huis te komen. Daar realiseert ze zich al snel dat het verleden van haar familie complexer is dan ze ooit had kunnen bedenken. Niet in de laatste plaats omdat ze achter de werkelijke drijfveer van haar ouders komt. Elle speelt ondertussen een sinister spel, waardoor Irini nu pas écht in de problemen komt…

zoeken in:
avatar van boekaap
3,5
Om de zoveel tijd vind ik het fijn om er een lekkere thriller bij te pakken die heerlijk weg leest. Dat wil zeggen. Niet al te lange hoofdstukken. Hier en daar een fijne cliffhanger en personages die voldoende aanspreken om het boek niet weg te leggen.

Dit debuut van Michelle Adams voldoet prima aan deze criteria. De personages zijn stuk voor stuk boeiend uitgewerkt. Spanning is er ook voldoende en gedurende lange tijd blijft het mysterie bijzonder interessant.
De stijl doet denken aan Paula Hawkins - BoekMeter.nl maar is zelfs nog wat vlotter en vitaler geschreven.

Kortom Adams kan zeker schrijven maar uiteindelijk valt in mijn beleving het mysterie element en vooral de moraal een beetje tegen. Leuke personages met de nodige scherpe randjes zijn er voldoende maar uiteindelijk is het toch allemaal wat te mager om een grootste indruk achter te laten.
Adams kan meer een heeft zeker talent daarom dat ik wel met belangstelling uitkijk naar haar twee roman Between the Lies - Michelle Adams (2019) - BoekMeter.nl die binnenkort gaat verschijnen.

Boeiend debuut!

Boven gemiddeld.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:53 uur

geplaatst: vandaag om 06:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.