menu

De Nagapers - Maarten 't Hart (1986)

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Nederlands
Humoristisch

47 pagina's
Eerste druk: Nederlandse Lezerskring Boek en Plaat, Amsterdam (Nederland)

Om de beroemde rede van professor Cleveringa te herdenken, organiseert de Leidse Universiteit elk jaar rond de 26ste november een aantal bijeenkomsten, waar professoren en andere wetenschappelijke medewerkers een voordracht houden. Ook Maarten 't Hart hield ooit zo'n lezing. In dit humoristische verslag lezen we over de nodige incidenten en misverstanden, waarmee de schrijver die bewuste avond te maken kreeg. Hij wordt niet op tijd van het station gehaald omdat hij en de afhaler beiden denken dat de ander nooit de juiste persoon kan zijn. Voor de toehoorders lijkt de hele lezing een programmapunt van ondergeschikt belang te zijn tijdens een gezellig samenzijn. Men vindt het wel teleurstellend dat er iemand is gekomen die nog niet eens wetenschappelijk hoofdmedewerker is, en niet een heuse hoogleraar. Vervolgens zit de schrijver de hele avond naast een nogal alcoholische oud-rechter, want de rest van de toehoorders wil daar al jaren niet meer naast plaatsnemen ...

zoeken in:
avatar van gert_r
3,5
Dit mini-boekje is als zelfstandige uitgave onderdeel van de bibliografie van Maarten 't Hart; drie jaar later werd het opgenomen in De Unster - Maarten 't Hart (1989).

Gast
geplaatst: vandaag om 11:44 uur

geplaatst: vandaag om 11:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.