menu

Winnifred Onttrekt Zich aan het Oog - Tom Pauka (1981)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Psychologisch / Sociaal

115 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Winnifred de Wolf, veertig jaar, werkt in het weekend aan de verbouwing van haar huis en doordeweeks aan de reorganisatie van een grote welzijnsstichtring. Het voortbestaan van de stichting hangt aan een zijden draadje en een verkeerde manoeuvre kan het einde betekenen. Maar Winnie maakt geen fout en zij is na drie maanden bezig de stichting van de ondergang te redden. Aan haar bekwaamheid bestaat dus geen twijfel. Maar haar naasten, degenen die gered worden, haar man en ook haar dochter, krijgen wel vragen bij haar functioneren en beginnen haar ook dingen kwalijk te nemen. En dan verdwijnt Winnie op een parkeerterrein in Den Haag.

zoeken in:
3,5
Twee leuke verhaallijnen vallen op. De eerste het samen werken aan de verbouwing van hun huis door Winnifred en haar man Hans. Winnifred werkt in de kelder en verzet grond en Hans schildert het huis, boven de grond. De andere verhaallijn is Winnifred's betaald werk dat zij weer oppakt als interim directeur van een landelijke welzijnsstichting met regionale steunpunten, de Budgetstichting. Deze stichting heette oorspronkelijk Hollandse Maatschappij voor Bestedingsvoorlichting aan Minvermogenden. De rijksoverheid wil de stichting korten op haar subsidie, maar deze subsidie nog niet stopzetten, mits er een reorganisatie plaats vindt en er personeel afvloeit. Die verhaallijn vind ik het meest sprankelijk en humoristisch. Wat mij betreft had Pauka dat stuk meer mogen uitbouwen.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:35 uur

geplaatst: vandaag om 13:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.