menu

The Sympathizer - Viet Thanh Nguyen (2015)

Alternatieve titel: De Sympathisant

mijn stem
3,70 (10)
10 stemmen

Engels
Sociaal / Spionage

384 pagina's
Eerste druk: Grove Atlantic, New York (Verenigde Staten)

Een epos over liefde en verraad, over identiteit en Amerika. De verteller, een communistische dubbelagent, is een 'man van twee gedachten': een half Franse, half-Vietnamese kapitein. Hij regelt voor zichzelf na de val van Saigon een verblijf in Amerika. Terwijl hij, samen met andere Vietnamese vluchtelingen, in Los Angeles een nieuw leven opbouwt, rapporteert hij in het geheim aan zijn communistische superieuren in Vietnam. Tijdens zijn nieuwe leven, treedt hij onder andere op als filmconsultant voor een Amerikaanse film over Vietnam. Als hij terugkeert naar Vietnam, wordt hij gevangen genomen. Zijn naam blijft onbekend, zijn verhaal bestaat uit herinneringen tijdens een afgedwongen schriftelijke bekentenis. Zowel zijn eerdere nuances als filmconsultant, als de latere nuances in zijn bekentenis, worden hem door de overige bij die twee periodes betrokkenen niet in dank afgenomen …

zoeken in:

avatar van Donkerwoud
Oef, en laat dat nou net één van mijn favoriete films zijn. Komt op het lijstje!

3,0
moa
Hoewel mijn Engels vrij goed is heb ik misschien toch wat te veel hooi op mijn vork genomen door de Engelstalige versie te willen lezen- ik heb de indruk dat er mij vrij veel ontgaan is. Of heeft het er toch mee te maken dat ik mij nooit echt met het hoofdpersonage heb kunnen vereenzelvigen waardoor het mij tegen het einde van het boek allemaal een beetje eender was?

Ik was wel helemaal mee bij het stuk over "The Movie", een geweldig stuk waarin cultuur, identiteit en Amerikaanse politiek samenkomen. "It mattered not what story these audiences watched, up until the day that they themselves might be bombed by the planes they had seen in American movies."

Dus laat mijn gebrek aan enthousiasme niemand tegenhouden, dit is zonder meer een Boek Met Inhoud.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:11 uur

geplaatst: vandaag om 19:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.