menu

De Dag Dat de Mayonaise Mislukte - Marjan Berk (1983)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Sociaal

144 pagina's
Eerste druk: Tiebosch, Amsterdam (Nederland)

Maartje Sillevis, 50 jaar oud, mollig van stuk en van beroep culinair journaliste, ziet haar grote droom, een eigen kookshow op televisie, in vervulling gaan. Ze vindt zichzelf een geëmancipeerde vrouw die het, terwijl ze in de overgang is, nog helemaal maakt. Ze vraagt zich trouwens af wat de overgang nu eigenlijk is en of dat warme, opkruipende gevoel nou een opvlieger is. Maar dan mislukt de door haar, life tijdens een tv-show, gemaakte mayonaise. Haar oudste zoon wil vervolgens haar huis gaan gebruiken voor illegale gokpraktijken. Haar jongste zoon gaat de deur uit en gaat samenwonen. En bij Maartje hapert het in de liefde.

zoeken in:
3,5
Leuk boek in een prettige, vlotte en humorvolle stijl geschreven. Voor die tijd moderne problemen worden gewoon en zonder sensatie benoemd. Met een twist aan het eind, die ik persoonlijk minder geslaagd vind.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:45 uur

geplaatst: vandaag om 08:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.