menu

Un Dio Ti Guarda - Sandro Veronesi (2016)

Alternatieve titel: Een God Waakt over Je

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Italiaans
Sport

201 pagina's
Eerste druk: La nave di Teseo, Milaan (Italië)

Sandro Veronesi is een groot liefhebber van sport. 'Een god waakt over je' is zijn eerste boek volledig gewijd aan deze passie. Maar het is niet zozeer een boek over sport, het is een episch boek over heldendom en geschiedenis. Halfgoden uit de mythologie en grote sportmannen en –vrouwen staan in dit boek zij aan zij met onbekenden die ook stadions en sportvelden betraden. Of het nu om Hawaïaanse surfers gaat, die licht als een vlinder door de golven snijden, Italiaanse en Duitse voetballers tijdens de ‘wedstrijd van de eeuw’ (WK Mexico, 1970) of atleten uit het Roemenië van Ceausescu, de gezegende dweepzucht van Federer, Michael Jordan die iets 'voor het laatst' doet, of een mooie vergelijking tussen Stefan Edberg en Marco van Basten: Sandro Veronesi zoekt de gepassioneerde hoeken van ons geheugen en ons verleden op en vertelt verhalen van glorie en ondergang.

zoeken in:
3,0
Columns en korte (waargebeurde) verhalen die al eerder zijn verschenen. Het duurt even om in het boek te komen, omdat er in de vertaling veel verloren gaat van de Italiaanse cultuur en de bijbehorende, lovende omschrijvingen. Tenminste, dat denk ik. Daarnaast moet je de sporters wel kennen. Maar vooral de stukken over Federer, Jordan en co. zijn meer dan prima.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:44 uur

geplaatst: vandaag om 16:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.