menu

Eerst de Waarheid, dan de Schoonheid - André Klukhuhn, Toef Jaeger, Jaap van Heerden, Ilja Leonard Pfeijffer, Herman Franke, Gerrit Krol, Rutger Kopland, Menno Lievers, Lodewijk Brunt, Vincent Icke, Ronald Giphart, M. Februari en Marjolein Drenth (2004)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Ideeƫnliteratuur

173 pagina's
Eerste druk: Bert Bakker, Amsterdam (Nederland)

Wat is het belang van de dode dodo, wat heb je aan een januskop, hoe zijn de gaten in Wormer ontstaan, moet een auteur zijn roman opnieuw schrijven omdat het werkelijk "niet waar kan zijn" wat hij geschreven heeft en was Christiaan Huygens een sciencefictionauteur? Of om de vraag algemener te stellen waar ontmoeten schoonheid en waarheid elkaar? En is er een onderscheid tussen kunde en kunst, tussen ziekelijke en gezonde verbeeldingskracht? Elf verschillende wetenschappers en schrijvers geven in de bundel 'Eerst de waarheid, dan de schoonheid' antwoord op de vraag war wetenschap en kunst elkaar ontmoeten en waar ze elk hun eigen pad gaan. Het zijn vragen die al sinds jaar en dag gesteld worden en die nu mogelijk beantwoord worden.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:59 uur

geplaatst: vandaag om 11:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.