menu

Gelukkig Hebben We de Foto's Nog: De Zelfgekozen Dood van Mijn Broer - Marcel Langedijk (2017)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Waargebeurd

220 pagina's
Eerste druk: Querido/Q, Amsterdam (Nederland)

Een kleine maand na de geboorte van zijn dochter heeft Marcel weer contact met zijn broer Mark. Het contact is verslechterd door diens aanhoudende alcoholisme. Maar nu heeft Mark nieuws: hij blijkt al een jaar bezig om euthanasie te regelen en het is hem gelukt, het gaat binnenkort gebeuren. In 'Gelukkig hebben we de foto’s nog' beschrijft Marcel Langedijk het rauwe verhaal zoals het is: het ongeloof, de herinneringen, het verdriet, het afscheid nemen en de onvermijdelijke dood van Mark. En er volgt nog een onverwachte nasleep als het verhaal internationaal veel aandacht krijgt. Mark hield bovendien in de laatste fase van zijn leven een dagboek bij. We lezen tussendoor de hartverscheurende momenten van iemand die niet zonder drank kan leven, maar ook niet kan leven met de alcohol en zijn angsten, zonder uitzicht op verbetering.

zoeken in:
glimmerman270
Indukwekkend boek over een man, Marco, die aan angststoornissen lijdt, alsmede depressies. De oorsprong daarvan- iets wat ik tòch wel graag had willen weten- blijft onduidelijk. Het stemt me positief dat mensen met een psychische aandoening steeds meer serieus worden genomen.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:37 uur

geplaatst: vandaag om 16:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.