menu

In Babylon - Marcel Möring (1997)

mijn stem
3,74 (23)
23 stemmen

Nederlands
Streek/Familie

472 pagina's
Eerste druk: J.M. Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

'In Babylon' vertelt het verhaal van Nathan Hollander, een zestigjarige sprookjesschrijver, die samen met zijn nichtje ingesneeuwd raakt in een oud familielandhuis op de Veluwe. Er is geen verwarming, geen water en geen stroom. Merkwaardig genoeg verspert de huisraad de toegang tot de bovengelegen verdiepingen. Nieuwsgierig gaan ze aan de slag om de blokkade op te ruimen. Ze klimmen langzaam hoger en dringen door tot de geheimen van het huis. Bij het haardvuur vertelt Nathan aan zijn nichtje de geschiedenis van zijn joodse familie, te beginnen bij die van zijn verre voorvader Magnus

zoeken in:
avatar van Dimara
Een Engelse cover?

avatar van zanacht
Aangepast.

avatar van psyche
3,5
psyche (crew)
Dimara schreef:
Een Engelse cover?


Stupido, heb ik helemaal niet gezien

5,0
Wow, wat een geweldig boek. Onbegrijpelijk dat Marcel Möring niet veel meer in de belangstelling staat. Hij heeft niet voor niets de Gouden Uil gewonnen met In Babylon.
Een boek dat de avonturenroman en literaire roman combineert.
Ik heb ontzettend genoten van het verhaal, de fantastische stijl en de afwisseling tussen de diverse verhaallijnen en tijden waarin alles zich afspeelt.
Ja, dit zijn misschien vage bewoordingen maar op die manier geef ik niets weg van het verhaal en hoop ik toch dat iedereen die van literatuur houdt dit boek gaat lezen. Wat mij betreft een schrijver die zich met de grote Nederlandse schrijvers kan meten. Een aanrader.

JoeCabot
Verhalen over mensen die vastzitten in een sneeuwstorm hebben bij mij altijd een streepje voor. Het is natuurlijk een simpel trucje om intimiteit te creëren tussen de personages, helemaal afgesloten van de wereld, aangewezen op elkaars hulp en praatjes. Maar hoe cliché ook, er spruit wel een fantasierijke familiekroniek uit voort.

Marcel Möring zorgt voor een continue aanvoer van verhalen en impressies die bovendien regelmatig in elkaar overvloeien. Ieder mogelijk zijpaadje wordt verkend. Dat levert bij vlagen geweldige avonturen op, maar soms resulteert het ook in vage allegorieën die maar blijven aanslepen.

Overall wel een boeiende verhalenbrei. 3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 06:18 uur

geplaatst: vandaag om 06:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.