menu

Honogurai Mizu no Soko Kara - Kōji Suzuki (1996)

Alternatieve titels: Dark Water | 仄暗い水の底から

mijn stem
3,33 (6)
6 stemmen

Japans
Verhalenbundel
Griezel

188 pagina's
Eerste druk: Kadokawa, Tokio (Japan)

Grootmoeder Kayo gaat iedere morgen met haar kleindochtertje Yuko wandelen, altijd dezelfde route langs kaap Kannon, de ingang tot de baai van Tokio. Yuko hoort niets liever dan de verhalen van haar grootmoeder, verhalen over wat haar grootmoeder weet over wat er rond de Kaap gebeurd is. Het zijn bizarre, enge en verontrustende verhalen, ze beschrijven vage mysteries, die alle iets met paranormale gebeurtenissen en met het verschijnsel water te maken hebben. Zoals het verhaal waarin het tasje van een verdwenen kind bovenop het dak van een flatgebouw wordt gevonden, of het verhaal van een verboden onbewoond eilandje waarop een 8-jarige jongen wordt gevonden die nooit contact met de beschaving heeft gehad.

zoeken in:
avatar van Slainte_Mhath
3,5
Kleine 3.5* voor een aantal korte mysterie-verhalen over water.
Het laatste verhaal, raakte me een beetje en is een mooie afsluiter.

Op de achterflap staat dat het eerste verhaal in dit boek is verfilmd met Jennifer Connoly in de hoofdrol. Dat klopt, echter is het een remake van het Japanse origineel

Gast
geplaatst: vandaag om 03:16 uur

geplaatst: vandaag om 03:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.