menu

Dag Lief Fijn Eiland: 23 Schrijvers over Texel - Aart van den Brink, Nico Dros, Jan Rot, Tessa de Loo, Threes Anna, Erik van Bruggen, Frits van Exter, John Jansen van Galen, Maarten van Rossem, Imme Dros, Mathijs Deen, Michael Pye, Onno Blom, Karina Wolkers, Judith Ploegman, Thijs Broer, Arnold van Bruggen, Douwe Draaisma, Toine Heijmans, Joyce Pool, Koos Terpstra, Jan Wolkers en Lodewijk Dros (2017)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Reis

256 pagina's
Eerste druk: Brandt, Amsterdam (Nederland)

"Te vergelijken met de eerste keer dat je de Alpen ziet", zegt Maarten van Rossem over het Texelse strand. Wat is toch de magie van Nederlands grootste Waddeneiland? Waarom komen mensen als ze er eenmaal zijn geweest altijd weer terug? In 23 odes aan Texel geven schrijvers en dichters, zowel Texelaars als overkanters, hun antwoord op die vragen. Elk van hen brengt zijn of haar persoonlijke band met het eiland in kaart en verhaalt over dat - in Jan Wolkers' woorden − '"onsterfelijk mooie Texel". Van drenkeling tot potvis, bollen pellen, mistige winters en het altijd onveranderde uitzicht vanaf de duinen, van boerenpluishond tot de moderne hausse aan 'echt Texelse producten', het hele eiland wordt onder de loep genomen. "Texel was niet het eiland, de rest van de wereld was het eiland."

zoeken in:
avatar van gert_r
Het zijn er maar tweeëntwintig.

Ted Kerkjes
gert_r schreef:
Het zijn er maar tweeëntwintig.
Inderdaad! Wat vreemd...
Ook gek: de onderkant van het omslag is heel apart "uitgerekt"...

avatar van Raspoetin
3,5
Nummer 23 is toegevoegd.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:51 uur

geplaatst: vandaag om 16:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.