menu

The Breakdown - B.A. Paris (2017)

Alternatieve titel: Gebroken

mijn stem
3,88 (12)
12 stemmen

Engels
Thriller

415 pagina's
Eerste druk: HQ, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het begon op die avond in het bos. Cass Anderson stopte niet om een vrouw te helpen, en nu is die vrouw dood. Vermoord. Sindsdien vergeet ze steeds meer: waar ze haar auto heeft geparkeerd, of ze haar medicijnen heeft ingenomen, waarom ze een kinderwagen bestelde ook al heeft ze geen baby. Wat ze niet kan vergeten is de vrouw die ze misschien had kunnen redden en het verschrikkelijke schuldgevoel. En de telefoontjes van iemand die zwijgt. Er is iemand die haar in de gaten houdt…

zoeken in:
avatar van Shaky
3,0
Een kleine verbetering ten opzichte van debuutroman Behind Closed Doors - B.A. Paris (2016), maar ook dit tweede boek kampt met de nodige hiaten. Het grootste euvel is voor mij de eeuwige herhaling. Het boek zou een goede honderd pagina's korter kunnen zijn, zonder enige afbreuk te doen aan het verhaal: Wanneer we als lezer voor de vijftigste keer lezen dat Cass alleen thuis is en gebeld wordt door een zwijger, begint het langzaam de keel uit te hangen. .

Verder steekt het plot, voor mijn smaak, net iets vernuftiger in elkaar dan in het debuut van Paris, al wordt al vrij snel duidelijk dat haar man duidelijk betrokken is bij wat er speelt..

Daarnaast valt op dat Paris graag gebruik maakt van een aantal overeenkomstige zaken in haar eerste twee boeken: een nog niet al te lang getrouwd stel, problemen met het krijgen van kinderen, de man van de relatie is the bad guy, en de vrouwelijke hoofdpersoon heeft een aantal goede vrouwelijke vriendinnen die stuk voor stuk stereotypen zijn.

Het einde van het verhaal had van mij niet zo langdradig gehoeven het is bekend gemaakt wie de schuldigen zijn en dan volgen er nog een aantal pagina's met gestuurde SMSjes die vol staan met wat zojuist reeds bekend is gemaakt; het is nogal een open deur en simpelweg redundant. Hetzelfde geldt voor de overdreven uitleg van de laatste vijf pagina's; Paris mag iets meer op de lezer vertrouwen dat dit wel gesnapt is.

Toch leest het verhaal zich erg gemakkelijk en weet Paris op de één of andere manier toch een zekere sympathie voor Cass over te brengen.

Alles behalve een hoogvlieger. 3*.

glimmerman270
Wederom een prima Thriller van Miss Paris. Je hebt continue het idee: er zit meer achter. Maar gaande weg het verhaal ga je tòch geloven dat het zo is, namelijk: Cass is dementerend. Later blijkt het veel complexer en wordt duidelijk dat de schrijfster je op sublieme wijze in het ootje neemt. Genoten van dit boek!

Sharon
Dit boek is vrijwel direct spannend. Halverwege vond ik hem behoorlijk langdradig woorden, teveel werd de nadruk gelegd op de beginnende dementie van Cass. Het plot maakt daarentegen ontzettend veel goed en had ik zeker niet zien aankomen. Wederom heb ik met veel plezier een boek van haar gelezen.

4,0
Heerlijk boek! Het eerste boek van deze schrijfster ook gelezen...en dit is een perfect vervolg! Leest makkelijk weg, constante spanning.

Absolute aanrader

Gast
geplaatst: vandaag om 02:36 uur

geplaatst: vandaag om 02:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.