menu

Manhattan Beach - Jennifer Egan (2017)

mijn stem
3,33 (6)
6 stemmen

Engels
Avontuur

416 pagina's
Eerste druk: Scribner, New York (Verenigde Staten)

New York 1940. Op de marinebasis in Brooklyn wemelt het tijdens de oorlog van de vrouwelijke arbeiders met banen die voorheen niet voor hen waren weggelegd. Onder hen bevindt zich de achttienjarige Anna Kerrigan, dochter van een ondergrondse koerier die zijn gezin onverwachts in de steek liet. Na een zware duikopleiding waarbij ze veel moed en wilskracht toont, wordt Anna de eerste vrouwelijke marineduikster. Ze is vastbesloten het mysterie rond de verdwijning van haar vader op te lossen – ook al betekent dit dat zij zal moeten infiltreren in de maffiawereld van New York.

zoeken in:
avatar van liv2
Boek van de maand oktober bij DWDD

avatar van Abubakari
Slechte zaak. Dat zijn weer 139 reserveringen bij de biep ipv 3 reserveringen. Al hebben ze voorlopig alleen nog maar de Engelstalige versie te leen.

avatar van dutch2.0
3,5
Abubakari schreef:
Slechte zaak. Dat zijn weer 139 reserveringen bij de biep ipv 3 reserveringen. Al hebben ze voorlopig alleen nog maar de Engelstalige versie te leen.
Hoef je niet heel erg om te rouwen, want deze is toch wel wat minder de briljante voorganger (A Visit from the Goon Squad). Ben inmiddels ruim over de helft, en geniet met volle teugen, maar de roman is echt veel conventioneler dan de voorganger. Een fijne heldin, een vlot verhaal en een aardig kijkje in een onbekende wereld (duikers anno 1943). Maar ook een kijkje in een wereld die we al lang kennen, is het niet van romans dan wel van films (maffiakringen in New York en New Jersey). Met een maffia-consigliere met de naam van een derderangszanger op een cruiseschip (Dexter Styles). Mijn conclusie tot nu toe: amusant maar vooral een proeve van bekwaamheid. En dat zijn wat mij betreft nooit de spannendste boeken.

avatar van Abubakari
Mooi, (of niet mooi eigenlijk. Maar beter gezegd:mooi om te weten). Het andere boek (buiten Goon Squad) wat ik van Egan las vond ik ook een stuk minder. Look at Me - Jennifer Egan (2001)
Dan gaat iedereen zijn gang maar met massaal reserveren, de DWDD boeken vd maand die ik las vallen me sowieso vaak tegen.
Al moet ik eerlijk zeggen dat ik ze ook niet vaak lees, ik denk dat ik in totaal hooguit 6 boeken vd maand gelezen nav de lovende woorden in DWDD.

avatar van eRCee
Ondertussen is een heerlijk boek als De wonderlijke avonturen van Kavalier & Clay (qua stijl vind ik Egans A visit from the goon squad niet ver weg) waarschijnlijk gewoon vrijelijk beschikbaar, want alweer uit 2000.

avatar van Arkan
3,0
Het boek was niet helemaal wat ik er van verwacht had na het lezen van de inhoud op de achterflap.

Het eerste deel is prachtig en klopt wel helemaal. Anna zet alles op alles om de 1e vrouwelijke duikster te worden. In die tijd een prachtprestatie en dat wordt mooi neergezet. De tegenkantingen, de strijd om het te halen, maar ook haar volhardendheid en uiteindelijk het respect voor wat ze weet te bereiken.

Maar dan, de verdwijning van haar vader en het zogenaamde infiltreren in de maffiawereld. Dat is een beetje met spek geschoten. Ok, ze komt, eerder per toeval, in aanraking met maffiafiguren, maar infiltreren doet ze niet. En ja, die helpen haar in haar zoektocht naar de verdwijning van haar vader. Maar Anna loopt geen gevaar, ze zit er niet middenin.


Buiten het feit van Anna en haar gevecht om duiker te kunnen worden, had ik heel de tijd zoiets van : Wanneer gaat het nu beginnen? En als het boek dan uit was, had ik een beetje een onvoldaan gevoel.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:42 uur

geplaatst: vandaag om 13:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.