menu

Pijngrens - Loes den Hollander (2017)

mijn stem
2,75 (4)
4 stemmen

Nederlands
Thriller

320 pagina's
Eerste druk: Karakter, Uithoorn (Nederland)

Juli 2014 - Het leven van Annemiek Verwey, Bridget Homberg en Maxim Teeven lijkt in balans te zijn. Maar dan worden ze geconfronteerd met een vliegtuigramp die herinneringen wakker maakt aan een ramp die jaren geleden plaatsvond en die nog niet goed is verwerkt. Ze zoeken ieder voor zich naar manieren om de onrust en de angst waar ze last van hebben te bezweren. Daarbij komt Annemiek voor een cruciale beslissing te staan, moet Bridget alles op alles zetten om de koers die ze gekozen heeft overeind te houden en maakt Maxim voor de tweede keer in zijn leven een onherstelbare fout. Aanvankelijk staan de oplossingen die ze moeten kiezen los van elkaar, tot ze ontdekken dat hun persoonlijke geschiedenis al lange tijd onverbrekelijk aan de anderen verbonden is. Maar ze ontdekken ook wie ze in de loop der jaren geworden zijn.

zoeken in:
2,5
Duurde heel lang voor t op gang kwam.
Vond t begin erg verwarrend met alle verschillende verhaallijnen.
Tegen het einde beter , maar geen geweldig boek helaas

avatar van Vonneke_Legrand
3,0
Een boek met meerdere verhaallijnen door elkaar, dus dan komt het langzaam op gang. Je moet eerst iedereen leren kennen en de verhoudingen tussen elke hoofdrolspeler leren kennen. Ook het plot waar een schrijver naar toe werkt was nu anders, maar het werd toch wel spannend. Het laatste stuk 'kon ik niet wegleggen' en de twist in het laatste hoofdstuk had ik niet zien aankomen

3,0
Wel ongeveer eens met voorafgaande commentaren. Heel wat verhaallijnen die door elkaar lopen en af en toe ook een stapje terug in de tijd maken; dat maakt het aanvankelijk niet makkelijk om te lezen. Dan komt de ramp met de MH17 aan bod. Ik vind het niet kies jegens de nabestaanden om deze ramp op deze manier in een thriller te verwerken. Daar had best een andere keuze in gemaakt kunnen worden. En dan wordt er een nogal vreemd einde aan het verhaal gemaakt.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:40 uur

geplaatst: vandaag om 14:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.