menu

How to Stop Time - Matt Haig (2017)

Alternatieve titel: Het Eeuwige Leven

mijn stem
3,62 (4)
4 stemmen

Engels
Sociaal / Fantasy

304 pagina's
Eerste druk: Canongate, Edinburgh (Verenigd Koninkrijk)

"Ik ben oud. Dat is het eerste dat ik je moet vertellen. Dat is wat je het minst geneigd bent te geloven. Als je me zag, zou je waarschijnlijk denken dat ik ongeveer veertig ben, maar je zou het helemaal mis hebben." Tom Hazard heeft een gevaarlijk geheim. Hij lijkt misschien wel op een gewone 41-jarige, maar door een zeldzame aandoening leeft hij al eeuwen. Van het Engeland van Elizabeth naar het Parijs uit het Jazz-tijdperk, van New York naar de Stille Zuidzee: Tom heeft veel gezien en hunkert nu naar een gewoon leven. Altijd zijn identiteit aan het veranderen om in leven te kunnen blijven, heeft hij nu de perfecte dekmantel: die van leraar geschiedenis op een Londense middelbare scholengemeenschap. Hier kan hij de kinderen over oorlogen en heksenjachten onderwijzen, alsof hij ze nooit persoonlijk heeft gezien. Hij kan proberen het verleden te temmen, dat hem snel inhaalt. Het enige dat hij niet moet doen, is verliefd worden.

zoeken in:
avatar van Snuijt
4,5
Ik vind dit een heerlijk boek. Leest ontzettend makkelijk weg. In anderhalve dag uitgelezen.
Een aanrader voor lezers die houden van een mix tussen fantasy en werkelijkheid.

avatar van Lalage
3,5
Het ligt voor de hand dat Tom wel verliefd wordt en ik kan al gauw raden op wie, maar het duurt lang voordat daar echt iets mee gebeurt. Dat vind ik een beetje flauw. Er gebeuren ook dingen die ik niet had voorzien, maar die zijn of vergezocht of toch niet zo verrassend. Af en toe is er wel een mooie uitspraak of gedachte. Misschien lagen mijn verwachtingen te hoog na The Humans, dat me echt raakte, en dat gebeurde bij dit boek niet. Maar het verhaal leest lekker en door de afwisseling tussen toen en nu blijft de vaart erin.

How to stop time – Matt Haig | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 10:01 uur

geplaatst: vandaag om 10:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.