menu

Selfies - Jussi Adler-Olsen (2016)

Alternatieve titel: Afdeling Q #7

mijn stem
3,50 (19)
19 stemmen

Deens
Thriller

544 pagina's
Eerste druk: Politikens, Kopenhagen (Denemarken)

Ze zijn jong, knap, lopen in merkkleding en besteden dagelijks uren aan hun haar - en daarbij leven ze van een uitkering. Deze jonge vrouwen denken alleen aan zichzelf, maar leiden een levensgevaarlijk bestaan, want langzaam maar zeker zijn ze een doorn in het oog geworden van een volstrekt labiele persoon die besluit om één voor één met al deze klaplopers af te rekenen. In eerste instantie is het niet een zaak waar brigadier Carl Mørck veel aandacht aan besteedt. Hij is erachter gekomen dat hij onvrijwillig een pion is geworden in de interne machtsstrijd binnen de politieleiding en hij moet snel handelen om het bestaan van afdeling Q veilig te stellen. Als hij tegelijkertijd een tip krijgt dat een splinternieuwe moordzaak in veel opzichten aan een onopgehelderde moord van lang geleden doet denken, heeft hij meer dan ooit behoefte aan het vlijmscherpe overzicht van zijn collega Rose. Maar Rose is met ziekteverlof, omdat afschuwelijke gebeurtenissen uit het verleden haar achtervolgen. Carl, Assad en Gordon werken dag en nacht om het wijdvertakte mysterie rond de twee moorden op te lossen, maar steken de meeste energie in het helpen van Rose. Naarmate ze steeds dieper in haar verhaal graven, begrijpen ze dat zich een misdrijf heeft afgespeeld. Dan lijkt Rose plotsklaps ook nog eens van de aardbodem verdwenen.

zoeken in:
avatar van Arkan
4,5
Het (voorlopig) laatste boek in de Q-reeks, en voor mij de meest spannende.
Zeker aan te raden om de reeks in volgorde te lezen, anders kom je er pak moeilijker doorheen.

Mooi geschreven thrillers, de ene al boeiender dan de andere, maar stuk voor stuk origineel.
Personages die je boeien en die je mee nemen in hun avonturen.

Geen heel hoogwaardige litteratuur, dat niet, maar toch leuk voor gezellige en spannende uurtjes leesplezier.

avatar van Lange Jojo
3,0
Een weinig interessante thriller die me nauwelijks weet te boeien! Algauw verdwijnt één familielid uit het verhaal, het is gewoonweg té voor de hand liggend dat dit personage later een rol speelt in het intrige. Het geheel komt me teveel over als een standaard 13 in een dozijn thriller.

avatar van Rufus
4,0
Hoewel hier veel aan het toeval overgelaten word is het toch een goed verhaal, vooral de
persoon van het UWV is mij uit het hart gegrepen.
De schrijfstijl van Jussi Adler-Olsen is dusdanig grappig en vlot dat ik er niet genoeg van krijg.
Weer een minimaal 4**** boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:42 uur

geplaatst: vandaag om 12:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.