menu

Een Steen Openvouwen - Alexis de Roode (2017)

mijn stem
4,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Psychologisch

80 pagina's
Eerste druk: Podium, Amsterdam (Nederland)

In deze bundel focust de schrijver, tegen beter weten in, op het thema goed en kwaad. Hij treedt in dienst van het goede en steekt zijn armen tot aan de oksels in de wereld. Dit mondt uit in een reeks sardonische kantoorgedichten, waarin veel lezers zich tot op zekere hoogte zullen herkennen. Ook heeft De Roode oog voor de wereld om zich heen: zo dicht hij over Poetin en de aanslagen in Parijs.

zoeken in:
avatar van Lalage
5,0
Meestal lees ik één of twee gedichten tegelijk, maar hiervan word ik gretig. Ik wil steeds maar doorlezen en kan zo vijf bladzijden achter elkaar verslinden, zo mooi vind ik het.

Een steen openvouwen – Alexis de Roode | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

avatar van slowgaze
3,5
Leuk om te zien dat Lalage zo enthousiast is over deze bundel! Ik ben er zelf iets minder over te spreken, leg ik uit in mijn recensie die hier te vinden is.

avatar van Lalage
5,0
slowgaze Ik vermoed dat jij veel verder bent met poëzie lezen dan ik Hier in de kast staan ook gedichtenbundels waar ik geen touw aan vast kan knopen... dus ik vind het juist wel fijn als zaken expliciet worden gemaakt.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:01 uur

geplaatst: vandaag om 23:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.