menu

Wormen en Engelen - Maarten van der Graaff (2017)

mijn stem
3,08 (6)
6 stemmen

Nederlands
Psychologisch

257 pagina's
Eerste druk: Atlas Contact, Amsterdam (Nederland)

Bram Korteweg is van het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee naar Utrecht verhuisd, waar hij bevriend raakt met Lena en Felix. Ze nemen hem mee naar clubs en praten vurig over kunst, seksualiteit en gender. Zijn gereformeerde jeugd op Flakkee lijkt ver weg, maar dan laat zijn vader zich dopen in het Haringvliet en wordt zijn studievriend Paul dominee op het eiland. Wat vinden zij in het geloof? En waarom houdt Wilfried hem zo bezig, een oudere man die in een katholieke woongemeenschap leeft? Bram besluit op onderzoek uit te gaan. Niet om af te rekenen met het geloof, maar juist om er dichterbij te komen.

zoeken in:

avatar van Lalage
3,5
Ik vind het mooi om te lezen hoe de mannen praten over wat ze ten diepste beweegt. Dat vereist moed en vertrouwen, waar ze soms flink naar moeten zoeken. Gesprekken en e-mails worden afgewisseld met de filosofische gedachtestroom van Bram. De hoofdstukken vallen uiteindelijk als puzzelstukjes op hun plek, als een knap verweven geheel.

Wormen en engelen – Maarten van der Graaff | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

avatar van mjk87
2,0
Matig, uiteindelijk. De eerste helft is best oké. Meer verhalend, de sfeer van het Utrechtste studentenleven, een prille liefde en vooral van het eiland Flakkee worden heel redelijk neergezet en er zitten enkele heel aardige stukken tussen met als hoogtepunt een beschrijving van de streng gereformeerde docent geschiedenis die geweldig kon vertellen. De liefde spat ervan af en je herkent je eigen gedachten over de betere docenten erin.
Daarna gaat het boek veel meer in op introspectie, het geloof en wat dat betekent voor de hoofdpersoon. Voor mij echter volstrekt niet meer boeiend en dan is het maar plichtmatig maar ook verveeld het boek uitlezen. Temeer de personages ook handelingen plegen of onderlinge strubbelingen hebben die ik niet helemaal kon plaatsen waar dat ineens zo vandaan kwam. Jammer, want de eerste helft beloofde voldoende. 2,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:30 uur

geplaatst: vandaag om 10:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.