menu

The Sun & The Moon & The Rolling Stones - Rich Cohen (2016)

Alternatieve titel: De Zon en de Maan en de Rolling Stones

mijn stem
3,00 (4)
4 stemmen

Engels
Biografie

400 pagina's
Eerste druk: Spiegel & Grau, New York (Verenigde Staten)

Rich Cohen ging in de jaren negentig als jonge verslaggever voor muziekblad 'Rolling Stone' mee op tournee met 'The Rolling Stones.' Hij viel als een blok voor hun humor en camaraderie, het onderlinge geplaag, het harde leven. En dat is zo gebleven. Voor Cohen zijn 'The Rolling Stones' de grootste rock-'n-roll band aller tijden. Het verhaal begint bij het prille begin, als Mick en Keith elkaar in 1962 ontmoeten op een perron, en volgt de band langs de vele hoogte- en dieptepunten. Cohen staat stil bij de momenten die niet alleen aantonen dat The Stones getalenteerde muzikanten en de meest innovatieve songwriters van hun generatie zijn, maar ook de iconen van onze moderne cultuur. Want uiteindelijk, na de drugs, de vriendinnen, de ruzies en de eindeloze reünies, is er de muziek.

zoeken in:
avatar van thunderball
0,5
Matig boek waarbij het uiterlijk (de stijlvolle kaft) tien keer mooier is, dan de inhoud.
Het boek gaat vaak meer over de schrijver, wiens oninteressante belevenissen vaak de overhand krijgen en je over de Stones zelf maar bar weinig interessants te lezen krijgt. Zeer oppervlakkig allemaal, grote letters, weinig tekst op een bladzijde en ongeveer een kwart van het boek wordt gebruikt als legenda, alfabetische woordenlijst, bronmateriaal etc.

Wil je een goed boek over The Rolling Stones lezen, probeer dan eens The Stones van Philip Norman, of Old Gods Almost Dead van Stephen Davis.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:39 uur

geplaatst: vandaag om 19:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.