menu

Am Ende Bleiben die Zedern - Pierre Jarawan (2016)

Alternatieve titel: De Zoon van de Verhalenverteller

mijn stem
3,42 (6)
6 stemmen

Duits
Autobiografische Roman

448 pagina's
Eerste druk: Berlin, Berlijn (Duitsland)

Samir verruilt het veilige Duitsland voor het wankele Beiroet om verleden en heden eindelijk te kunnen verbinden: wat is er gebeurd met zijn vader, die het gezin zo plotseling in de steek heeft gelaten? Het enige aanknopingspunt is een oude foto en de verhaaltjes-voor-het-slapengaan die zijn vader hem vroeger vertelde. Samirs tocht leidt door een verscheurd land, waar men niet zit te wachten op verborgen verledens. En Samir ontdekt welk verwoestend effect een familiegeheim kan hebben.

zoeken in:
avatar van Abubakari
3,0
DWDD boek van de maand januari. En (belangrijker), ik heb dit boek gewonnen. Maar nog niet thuis.
Al iemand hier die hem gelezen heeft?

avatar van Donkerwoud
Nee, maar gefeliciteerd!

avatar van Abubakari
3,0
Bedankt.

avatar van Abubakari
3,0
Er rust geloof ik geen zegen op deze winst. Ik bleek het boek al lang thuis te moeten hebben kreeg ik te horen toen ik gister mailde of het klopte dat ik het boek nog niet thuis had, was iets mis gegaan en zou gelijk opgestuurd worden. En jawél, daar was vanmiddag de man van UPS (Die trouwens meer op een FBI agent leek met zijn donkere bril, maar dat terzijde) dan toch met mijn boek. Maakt mijn dochter (die vindt dat leuk, pakjes uitpakken) het open, zit er een heel ander boek in.

Bleek een foutje, het 'andere' boek mag ik houden, ik krijg De Zoon van de Verhalenverteller alsnog.
Nou, nu heb ik dus zowaar twee boeken gewonnen.

Bonus gewonnen boek is trouwens De Man die de tijd meenam. "Voor fans van Mitchell en Eggers". Geschreven door Elan Mastai. Zo maar even kijken of ie al op Boekmeter staat.

avatar van Lalage
Abubakari schreef:
Bonus gewonnen boek is trouwens De Man die de tijd meenam. "Voor fans van Mitchell en Eggers". Geschreven door Elan Mastai. Zo maar even kijken of ie al op Boekmeter staat.

Over dat boek heb ik laatst een blog gelezen op oogopdetoekomst.com en het lijkt mij een heel tof verhaal.

avatar van Abubakari
3,0
Ik vond het een toch wat tegenvallend boek. Het heeft zijn sterke stukken, maar over het geheel genomen te veel langdradige en/of nauwelijks interessante stukken. Een beetje wisselvallig dus.
Het einde liet zich op een gegeven moment na een bepaalde ontmoeting makkelijk raden en daarmee viel de ontknoping mij wat tegen.

Ik had een spannende zoektocht vol mysterie door Beiroet verwacht, maar het ging heel veel over de moeite die de hoofdpersoon had om zijn leven weer op te pakken nadat zijn vader verdwenen was. Het was mij minimaal 100 paginas te lang, ik heb er voor mijn doen ook vrij lang over gedaan, meestal lees ik ongeveer 100 paginas achter elkaar maar bij dit boek legde ik het vaak na 40 paginas weg om wat anders te gaan doen. Het kon mijn aandacht niet goed vasthouden.

Uiteindelijk vond ik het boek wat ik per ongeluk eerst kado kreeg van de uitgeverij een stuk leuker.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:58 uur

geplaatst: vandaag om 00:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.