menu

Het Grote Verlangen - Marcel Möring (1992)

mijn stem
3,32 (20)
20 stemmen

Nederlands
Psychologisch

235 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

Drie kinderen van wie de ouders zijn verongelukt, groeien op in verschillende pleeggezinnen - vrijwel zonder enig contact. De roman vertelt over hun richtingzoekende volwassen leven, waarin zij telkens bij elkaar komen en herinneringen ophalen aan de tijd voordat zij hun ouders verloren. Het is de met een sterk geheugen toegeruste zuster Lisa die bijna bezwerend herinneringen uitspreekt. Haar herinneringen moeten een deel van de werkelijkheid voor de 'herinneringloze' ik-figuur verbergen. Het boek dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een maatschappij in verval, beschrijft een zoektocht naar een onbereikbaar verleden en naar 'het geheim van de liefde'.

zoeken in:
avatar van psyche
4,0
psyche (crew)
Het meest van dit boek staat me bij, als de ik-figuur zich herinnert hoe hij zijn ouders verloor. Het beeld dat ik erbij kreeg staat in mijn geheugen gegrift.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:19 uur

geplaatst: vandaag om 14:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.