menu

I'll Give You the Sun - Jandy Nelson (2014)

Alternatieve titel: Ik Geef Je de Zon

mijn stem
4,50 (4)
4 stemmen

Engels
Romantiek

371 pagina's
Eerste druk: Dial, New York City (Verenigde Staten)

De 13-jarige Jude en Noah zijn als tweeling onlosmakelijk met elkaar verbonden, hoe verschillend ze ook zijn. Noah is introvert en worstelt in stilte met zijn homoseksualiteit, Jude is aanwezig en geliefd bij de jongens. Hun moeder stimuleert hen om naar de kunstacademie te gaan. Maar drie jaar later is alles anders. Wat is er gebeurd?

zoeken in:
avatar van Remco
Wat een verrassing was dit boek voor mij! In 'ik geef je de zon' van Jandy Nelson wordt in alternerende hoofdstukken het levensverhaal verteld door de ogen van tweelingbroer en zus Noah en Jude! De twee waren ooit onafscheidelijk totdat iets hun levens scheidt! In ongelooflijk prachtig proza vertelt Nelson hun verhaal. Zinnen die raken, soms op je inhakken..... ik wil nog wel eens ezelsoren vouwen in boeken met mooie passages..... in dit boek ben ik daarmee opgehouden, simpelweg omdat bijna iedere bladzijde wel iets had dat me beetpakte!

5,0
Heel af en toe kom je een briljant boek tegen. Wat je niet weg wil leggen. Waarin je op een dwaalspoor wordt gezet en de afronding uiteindelijk toch is zoals ie moet zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:56 uur

geplaatst: vandaag om 12:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.