menu

The Sleep of Baby Filbertson and Other Stories - James Leo Herlihy (1959)

Alternatieve titel: Crazy October

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Verhalenbundel
Psychologisch

190 pagina's
Eerste druk: Dutton, New York (Verenigde Staten)

Het debuut van deze schrijver is een bundel van zeven korte verhalen over mensen die aan de zelfkant van de maatschappij leven. Het titelverhaal gaat over een negentien jaar oude verwende jongeman die aan obesitas lijdt en diens moeder die in een schemertoestand leeft door het gebruik van slaappillen. Een ander verhaal gaat over Miguel , een Zuid-Amerikaanse homoseksueel die in San Francisco woont. Het langste verhaal gaat over een zomer in Pasadena waarin een jongeman die weet te stoppen met slaapwandelen, moeite krijgt met communiceren. Andere verhalen zijn 'Jazz door Engelen', 'Gelach op de Begraafplaats' en 'De Nachtbus'.

zoeken in:
3,5
Als debuut niet onaardig. Geen spectaculaire verhalen, maar eenvoudig verwoorde menselijke verhalen met aandacht voor details.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:56 uur

geplaatst: vandaag om 16:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.