menu

Een Zomer - Tineke Beishuizen (2017)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Psychologisch

272 pagina's
Eerste druk: Ambo/Anthos, Amsterdam (Nederland)

‘Een zomer’ begint op een camping in Frankrijk. Een echtpaar ruziet over de vraag of hun puberzonen een weekje samen achter mogen blijven. De moeder is tegen, de vader heeft zo zijn eigen redenen om een weekje zonder de jongens te willen zijn. Het uiteindelijke besluit om hun zonen achter te laten zet hun huwelijk danig onder druk. ‘Een zomer’ gaat over de pijn van loslaten en over de vraag hoe samen verder te gaan als de zorg voor de kinderen wegvalt.

zoeken in:
avatar van Arkan
3,5
Een zomer is een heel deprimerend verhaal over een echtpaar, Bente en Lennart, die stilletjes aan uit mekaar gegroeid zijn.

Je krijgt de hele aanloop met inbegrip van hun jeugd voorgeschoteld.
De moeilijke relatie van nu waarin praten met mekaar niet meer aan de orde is. Eerder is het leven naast mekaar geworden. Hoe zal het verder gaan als de kinderen het huis uit zijn.

Maar wat jammer is, is het feit dat er pas op het einde verteld wordt over wat er eigenlijk gebeurd, over wat voor mijn gevoel toch het doel van het boek is. De vermissing van hun zoon Ole.
Het is ook pas dan dat het boek echt op gang komt. Die gebeurtenis, de aanloop ernaar toe en de gevoelens die dat met zich meebrengt hadden voor mijn gevoel veel meer aandacht verdiend.

Het verhaal is wel goed beschreven met heldere dialogen in een vlotte schrijfstijl.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:41 uur

geplaatst: vandaag om 13:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.