menu

King Kong - Tomas Ross (2006)

Alternatieve titel: King Kong: Voor Koningin en Vaderland

mijn stem
3,50 (6)
6 stemmen

Nederlands
Spionage

464 pagina's
Eerste druk: Cargo, Amsterdam (Nederland)

In de vroege ochtend van 17 september 1944 begon operatie Market Garden, de grootste luchtlandingsoperatie van de Tweede Wereldoorlog. Maar de geallieerde luchtlandingen bij Arnhem en Nijmegen, bedoeld om snel door te kunnen stoten naar Berlijn, werden een fiasco vanwege de onverwacht sterke Duitse tegenstand. Een bloedbad was het gevolg. Nooit is de plotselinge concentratie van Duitse troepen bij Arnhem volledig verklaard, en wie wie heeft verraden. Vaststaat dat de Duitse Sicherheitsdienst twee dagen vóór de aanval was geïnformeerd door de Nederlandse verrader Chris Lindemans, alias King Kong. Ook is zeker dat Lindemans kort daarvoor te gast was in het hoofdkwartier van Prins Bernhard, opperbevelhebber van de Nederlandse strijdkrachten. Maar waarom heeft Bernhard altijd volgehouden dat hij King Kong pas op 22 september 1944 voor het eerst heeft ontmoet? In 'King Kong' komt Engelandvaarder en geheim agent Daan Kist er na bijna vijf jaar achter wie in het gevolg van de Prins in opdracht van zowel Londen als Berlijn de oorlog een totaal andere wending wilden geven, en ontdekt hij waarom King Kong een jaar na de bevrijding het zwijgen moest worden opgelegd.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
3,5
De laatste uit de trilogie rond verraad en de bevrijding. Soms slaat Ross door met zijn geschiedkundige weetjes en theorietjes, maar uiteindelijk is ook dit een spannend jongensboek.

Marieke Wijnen

Gast
geplaatst: vandaag om 23:59 uur

geplaatst: vandaag om 23:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.