menu

The Underworld - Kevin Canty (2017)

Alternatieve titel: De Onderwereld

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Sociaal

256 pagina's
Eerste druk: W.W. Norton & Company, New York (Verenigde Staten)

De onderwereld vertelt het levensverhaal van de inwoners van een klein mijnwerkersdorp in Idaho, vanuit het perspectief van drie heel verschillende bewoners. Het leven in dit dorp is een continue worsteling: werken voor een goed salaris in de zilvermijn met alle gevaren van dien of kiezen voor een veiliger, maar slecht betaald bestaan? Onder de grond is de atmosfeer verstikkend, maar ook boven de grond laat Canty zijn personages nauwelijks ademhalen. Wanneer er een grote mijnramp plaatsvindt, worden de verhoudingen in de hechte gemeenschap onherroepelijk op scherp gezet.

zoeken in:

avatar van Abubakari
3,5
1972, drie personen. Een jonge student wiens broer in de mijnen werkt, een jonge meid wiens man in de mijnen werkt en een man die in de mijnen werkt. Hun verhaal wordt afwisselend verteld. Erg vrolijk is het allemaal niet. Hoop alcohol, weinig geluk, veel donkere gedachten. En dan moet de mijnramp nog gebeuren. Nog meer dood, nog meer verdriet, nog meer drank, maar ook een beetje hoop op betere tijden.

Nee, erg vrolijk wordt je niet van dit boek. Ik had er iets meer van verwacht, prima boek, maar geen topper wat mij betreft. Daarvoor raakte ik te vaak uit mijn concentratie tijdens het lezen. Maar aan de andere kant ook wel weer een fraai drama over de uitzichtloosheid van het bestaan in een mijnwerkersstadje. Ik weet niet waarom, maar ik kom toch wel vaak in dit soort neerslachtige Amerikaanse verhalen terecht. Misschien was ik nu wat minder in de stemming voor veel ellende, drank, verdriet en andere shit.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:24 uur

geplaatst: vandaag om 11:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.