menu

Play On. Now, Then, and Fleetwood Mac: The Autobiography - Mick Fleetwood en Anthony Bozza (2014)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Waargebeurd / Biografie

323 pagina's
Eerste druk: Little, Brown, New York (Verenigde Staten)

Mick Fleetwood is lid van het altijd evoluerende Fleetwood Mac, één van de meest succesvolle en meest geliefde bands ter wereld. Al meer dan vier decennia speelt hij drums bij de band die hij samen met boezemvriend John McVie heeft opgericht. In 'Play On' gaat hij dieper in op het succes van de band, op de onderlinge relaties met de verschillende bandleden, het touren, de successen, de mislukkingen, ... maar bovenal heeft hij het over het plezier van het spelen.

zoeken in:
avatar van metalfist
3,5
Een tijd geleden moest ik voor mijn werk een lange autorit ondernemen en dan neem ik altijd een CD mee om me wat gezelschap te houden. De keuze viel deze keer op Tusk, een album dat ik al jaren geweldig vind. Ik zet het echter niet zo gauw op omdat ik een album altijd in zijn geheel probeer te beluisteren en met Fleetwood Mac grijp ik meestal terug naar hun kortere werk zoals Mirage. Ik was alweer half vergeten hoe goed dit eigenlijk was en ik nam me voor om zo snel mogelijk eens aan de biografie van Mick Fleetwood te beginnen.

Zo gezegd, zo gedaan en na een goede 10 dagen uiteindelijk uit gelezen. Play On is een interessante zit voor eenieder die geïnteresseerd is in de woelige geschiedenis van één van de beste bands ter wereld, maar het is wel jammer dat Fleetwood zelf nogal karig is met de details. Hij maakt zich er op een bepaald moment letterlijk vanaf door te zeggen dat er andere boeken zijn die onder andere Rumours eerder en beter hebben gedocumenteerd. Je kunt dus maar beter dat/die boek(en) gaan lezen.. Vind ik persoonlijk bullshit, want ik ben nu eenmaal in DIT boek bezig. Soit, zou er in ieder geval niet van verschieten mocht Fleetwood zelf niet meer herinneren wat er allemaal gezegd/gedaan is. Hij moet hier en daar dan ook beroep doen op het geheugen van andere mensen en nadat hij bij het album Tango in the Night is terecht gekomen, lijkt hij er ook geen zin meer in te hebben. De volgende pakweg 25 jaar worden amper nog besproken en het enige wat de drummer er over kwijt wilt, is dat zijn liefdesleven er niet stabieler op is geworden. Sowieso lijkt het wel alsof hij heel veel dingen weglaat, bijvoorbeeld zijn rol in The Running Man met Schwarzenegger in de hoofdrol. Met uitzondering van een foto is er geen enkele vermelding van.

Begrijp me niet verkeerd, dit leest wel erg vlotjes hoor. Fleetwood is een leuke schrijver die met de nodige humor de pen hanteert, maar tegelijkertijd ontwijkt hij veel zaken en draait hij vaak in een cirkeltje rond. Had volgens mij net iets meer in kunnen zetten, dan vond ik die biografie van de drummer van de Grateful Dead (Bill Kreutzmann) heel wat interessanter en eerlijker.

3.5*

avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Jammer, want het is een goede oude bekende, die heel wat kan vertellen. Als hij er de tijd voor zou nemen.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:30 uur

geplaatst: vandaag om 09:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.