menu

Wedloop om een Erfenis - Han de Jonge (1972)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Jeugdboek
Avontuur

157 pagina's
Eerste druk: Kluitman, Alkmaar (Nederland)

Wim en Roel zijn van plan samen een zeilboot te bouwen. Voorlopig blijft het bij dit plan, want de jongens raken in een heel merkwaardige zaak verwikkeld. Wanneer zij namelijk de zieke papegaai van oom Kasper, een oude zeerob, die er erg vreemde manieren op na houdt, naar de dierenarts brengen, probeert een onbekende dit dier met kooi en al uit hun handen te rukken. Weldra blijkt dat twee partijen jacht maken op een ontsnapte papegaai die de plaatsnaam kan uitspreken waar een grote erfenis verborgen is. Wie de goede papegaai weet te vinden kan de erfenis bemachtigen, en de jongens dragen meer dan hun steentje bij in de ontknoping van dit raadsel.

zoeken in:
avatar van H. T. Groenewijn
2,5
Vreemd dat Wim en Roel zo snel besluiten mee te werken met Evert Druiselaar, terwijl ze hem nog in bedwang houden na zijn onverwachte aanval op henzelf en de papegaai.
Hoofdpersonen: de jongens Wim en Roel, de oom van Wim, dat is oud-zeeman kapitein Kasper Koning, zijn huishoudster juffrouw Flink, Egbert Druiselaar, die de erfgenaam is van zijn overleden broer, Eduard Rutgers, die de huisknecht was van de overledene, en zijn handlangers, de heren Storm en Hardebol, en een papegaai speelt ook een belangrijke rol.
En er zijn wat misdragingen, eerst in een hotel en later op de plek waar de wedloop heen leidt.
En aan het eind van het verhaal blijven er nog wel enkele onbeantwoorde vragen over, lijkt me.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:04 uur

geplaatst: vandaag om 12:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.