menu

Bee Quest - Dave Goulson (2017)

Alternatieve titel: De Vlucht van de Hommel

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Natuur

304 pagina's
Eerste druk: Jonathan Cape, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Dave Goulson gaat in 'De vlucht van de hommel' op zoek naar zeldzame hommels. Zijn reis begint dicht bij huis: van de ongerepte wildernis van de Britse Salisbury Plains tot de uitgestrekte kuststroken van de Schotse Hebriden. Daarna reist hij door naar Polen, Patagonië, Californië en Ecuador. Goulson is de ideale reisgenoot, of hij nu op de Engelse vlakten de grote gele hommel volgt of in de Ecuadoriaanse jungle op de orchideebijen jaagt. Zijn kennis, humor en diepe liefde voor de natuur zijn aanstekelijk. Goulson onthult de geheime verblijfplaatsen van hommels, die zich vaak vlak onder onze neus bevinden, of op plekken waar we ze totaal niet verwachten, zoals op verlaten industrieterreinen, of op trainingscircuits van crossmotoren of in verlaten en verwaarloosde tuinen. Tegenwoordig zijn dit de plekken waar hommels het best gedijen; zonder de aanwezigheid, bemoeienis of het ingrijpen van de mens. Met zijn wetenschappelijke expertise en passie voor het behoud van de natuur toont Goulson de ongelooflijke veerkracht van de natuur en de schoonheid die schuilt op de meest verrassende plekken.

zoeken in:
avatar van stefan dias
3,5
Je hoort mij n iet zeggen dat dit 'grote literatuur' is, maar die pretentie heeft Goulson ook nergens. Dat resulteert in een verrassend vlot leesbaar, goedgemutst boekje (prima leesvoer in Coronatijden) dat je meetrekt in de natuur. Blijgemutst, ondanks het feit dat het niet de leukste hommels overal aan het verdwijnen zijn… Goulson vat jet niet fatalistisch op, maar realistisch en geeft een aanstekelijke interesse door voor insecten, geen geringe prestatie, toch. Een verspreider van liefde en aandacht voor de natuur en daarmee wellicht efficiënter dan je voor mogelijk houdt. IK ga alvast nooit meer op dezelfde manier een bos in (met lekker veel dood hout, hoop ik) en zelfs in mijn tuintje is er blijkbaar onvermoed veel te beleven. Leuk, lekker leeswerk.


Gast
geplaatst: vandaag om 18:48 uur

geplaatst: vandaag om 18:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.