menu

Opkomst en Ondergang van Nederlands Gouden Vloot: Door de Ogen van de Zeeschilders Willem van de Velde de Oude en de Jonge - Ronald Prud'homme van Reine (2009)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Historisch

366 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

De bloei van de zeevaart was een van de fundamenten van de rijkdom van de Nederlandse Republiek. Deze bloei leidde ook tot een groot aantal oorlogen, waarvan vooral de Engelse kunnen worden gezien als defining moments. De befaamde zeeschilders en tekenaars Willem van de Velde, vader en zoon, waren getuige van diverse zeeslagen en dienen de auteur daarom als voorname bron. In Prud'homme van Reines boek staat de samenhang tussen het maatschappelijk leven en de 'gouden vloot' centraal. Hoe werd de vloot gefinancierd en georganiseerd, hoe kon hij zoveel invloed uitoefenen op de cultuur van de Gouden Eeuw, en waarom trad er binnen enkele decennia al een kentering op in dit succesverhaal? 'Opkomst en ondergang van Nederlands gouden vloot' is een rijk geïllustreerd boek dat de zeventiende-eeuwse zeevarende natie tot leven brengt.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:21 uur

geplaatst: vandaag om 22:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.