menu

Michel Strogoff, le Courier du Tsar - Jules Verne (1871)

Alternatieve titels: Michael Strogoff, de Koerier van de Tsaar | Michel Strogoff

mijn stem
3,78 (29)
29 stemmen

Frans
Avontuur

271 pagina's
Eerste druk: Hetzel, Parijs (Frankrijk)

Een 30-jarige militair, wordt door de tsaar gevraagd een boodschap naar diens broer te brengen (de grootvorst van het veraf gelegen Irkoetsk). Rusland wordt in het oosten onder de voet gelopen door de Tataren, die worden geholpen door een overgelopen ex-officier van het tsaristische leger, Ivan Ogareff. Omdat er verraad in het spel zal zijn, moet de grootvorst gewaarschuwd worden. Strogoff krijgt een brief mee en de instructie zich aan niemand maar dan ook niemand bekend te maken. Daaraan houdt hij zich stipt, zelfs tegenover zijn oude moeder, die in Omsk woont en hem op doortocht daar herkent. Dat is het begin van een berg moeilijkheden. Gelukkig heeft de koerier hulp in de vorm van een jong meisje, Nadia, dat onderweg verliefd op hem is geworden.

zoeken in:
Ah, dit heb ik moeten lezen voor Frans (het schoolvak, niet de persoon) op school. Bijzonder veel kan ik me er niet van herinneren - totale desinteresse, plus het feit dat ik de Franse taal voor geen meter beheers -, al weet ik nog wel dat de climax te belachelijk voor woorden was. "Dus doordat hij op het punt stond te huilen, hoopte het vocht zich op achter zijn ogen, waardoor die priem afkoelde op het moment dat ze zijn ogen uit wilden steken! Logisch toch?" Dat pikte ik als kritische puber natuurlijk niet. Ik haalde dan ook een onvoldoende op de toets hiervoor

Gast
geplaatst: vandaag om 15:15 uur

geplaatst: vandaag om 15:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.