menu

De Dochter van de Zeemeermin - Lydia Rood (2017)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Historisch

342 pagina's
Eerste druk: Ambo|Anthos uitgevers, Amsterdam (Nederland)

Edam, 1403. Tijdens een zware storm drijven woeste golven een vrouw het Purmermeer in. Groen van het zeewier wordt ze eruit gevist. In de jaren die volgen wordt de ‘Watervrouw van Edam’ een bezienswaardigheid. Goede zielen leren haar spinnen en bidden als een christenvrouw, maar de mensentaal leert ze nooit. Dan duikt er opeens een meisje uit Schotland op dat beweert haar dochter te zijn.

zoeken in:
avatar van Lalage
3,5
De zeemeermin komt pas ergens halverwege ten tonele. De eerste helft van het boek speelt zich af in Schotland. Lydia Rood verwerkt de historische achtergronden soepel in het verhaal, maar het duizelt me van de namen. Ik besteed daar maar niet te veel aandacht aan en lees verder over hoe Muireall twijfelt over met wie ze moet trouwen.

Dan springt het verhaal van 1402 naar 1424 en de hoofdpersoon verandert ook. Ik leef erg mee met Megan, die zo dapper is en grote levenskeuzes moet maken. Dit is een goede goede historische roman.

De dochter van de zeemeermin – Lydia Rood | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 14:44 uur

geplaatst: vandaag om 14:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.