menu

Casanova: The World of a Seductive Genius - Laurence Bergreen (2016)

Alternatieve titel: Casanova: De Avonturen van een Geniale Verleider

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Engels
Biografie / Historisch

544 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Giacomo Casanova. Zijn naam geldt tegenwoordig als synoniem voor charmante vrouwenversierder en -verslinder, maar het héle verhaal, het ware verhaal achter deze opmerkelijke figuur is nauwelijks bekend. Giacomo Casanova wordt grootgebracht door zijn grootmoeder van moeders zijde, een ongeletterde boerenvrouw. Zijn geboorteplaats Venetië is een republiek in verval, bekend als de liederlijkste stad van Europa. Deze biografie schildert zijn tumultueuze leven in rijke en vrijmoedige details en in bonte achttiende-eeuws kleuren. Daarnaast schetst dit boek ook een portret van het Europa van de Verlichting. 'Casanova' is de biografie van een straatarm en door zijn ouders verlaten jongetje dat zich ontpopt tot de bekende schrijver, de beruchte libertijn, de occultist en het zelfverklaarde genie wiens naam tot op de dag van vandaag de oren doet spitsen.

zoeken in:
avatar van devel-hunt
4,5
Casanova, hij was een vrouwenverslinder, eigenlijk seksverslaafd, maar toen bestond dat woord nog niet echt. In de tijd waarin Casanova leefde nam met het niet zo nauw met de zedelijkheid, een volwassen man met een meisje van 14, het maakte allemaal niet zoveel uit, zolang je degene maar hoffelijk behandelde, met mooie gedichten en mooie kleding, verstopt achter een masker die men in Venetië droeg, de stad waar een groot deel van het leven van casanova zich afspeelde, en dan heb ik het nog niet eens over de kloosters waar de nonnen zich te buiten gingen aan allerlei geneugtes waar men een non niet bepaald voor aanzag.
Dat waren nog eens tijden, maar casanova was meer, een gokker, intellectueel, slim, sluw en zeer bedreven in het zich aanpassen, maar toch vooral de meesterverleider, waar de meeste mannen slechts van kunnen dromen.
Een heel leuk en gemakkelijk geschreven boek, waar een stuk geschiedenis wordt onderbouwd met geschriften van Casanova himself, dus uit de dikke duim is het niet gezogen. Een aanrader.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:36 uur

geplaatst: vandaag om 14:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.