menu

De Mensengenezer - Koen Peeters (2017)

mijn stem
3,60 (5)
5 stemmen

Nederlands
Sociaal

256 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

De jonge Remi, voorbestemd om zijn vader als boer op te volgen, wordt achtervolgd door ontembare dromen en stemmen. Zijn oom fluistert hem vreemde, fel beroerende verhalen in over de oorlog, over een geest en over een zwarte soldaat. Als Remi meedeelt dat hij een roeping heeft en zal intreden in een strenge kloosterorde, begrijpt niemand hem. In het klooster wordt zijn persoonlijkheid hertekend: hij mediteert en studeert hardnekkig, vervreemdt nog meer van zijn familie en zoekt de stilte in zichzelf. Maar de daimon in hem zwijgt niet. Wanneer een leraar hem vertelt over Congo en zijn ervaringen daar, schreeuwt een ongrijpbare hunkering hem toe. De oude verhalen duwen Remi naar het hart van Afrika. Hij jaagt steeds verder tot hij in een dorp in Kwango de ngaanga, een genezer, ontmoet. Die helpt hem om zijn daimon te leren kennen.

zoeken in:


avatar van Lalage
3,5
Koen Peeters beschrijft heel treffend het boerenleven. De eerste helft van dit boek heb ik graag gelezen, maar het stuk waar de mannen in Congo zijn kwam ik maar moeizaam door.

De mensengenezer – Koen Peeters | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

avatar van liv2
Winnaar van de ECI literatuurprijs 2017

avatar van Lalage
3,5
liv2 schreef:
Winnaar van de ECI literatuurprijs 2017

en ook van de lezersprijs!

Gast
geplaatst: vandaag om 01:22 uur

geplaatst: vandaag om 01:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.