menu

The Valorous Years - A.J. Cronin (1940)

Alternatieve titel: Doktersroeping

mijn stem
geen stemmen

Engels
Verhalenbundel
Psychologisch

216 pagina's
Eerste druk: Good Housekeeping (periodiek), New York (Verenigde Staten)

Duncan Stirling’s linkerarm is gehandicapt geraakt door polio, maar hij is vastbesloten een beroemd dokter te worden. Drie vrouwen spelen een belangrijke rol in zijn leven. Van de bekoorlijkheid van Margaret raakt Stirling zeer onder de indruk. Anna is een chirurg, die zijn nutteloze arm wil herstellen. En dan is er Jean, dochter van een dokter op het platteland, die medelijden met Stirling heeft.

zoeken in:
In 1940 is dit verhaal in feuilleton-vorm uitgebracht in het blad Good Housekeeping van Hearst, New York. In de daaropvolgende jaren zijn er verschillende vertaalde versies uitgebracht door uitgevers uit verschillende landen. Pas in 2010 is er een nieuwe Engelse uitgave (voor het eerst in boekvorm) verschenen bij A.J. Cornell Publications te New York.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:59 uur

geplaatst: vandaag om 09:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.