menu

Schimmenrijk - Rosita Steenbeek (1999)

mijn stem
3,25 (6)
6 stemmen

Nederlands
Psychologisch

247 pagina's
Eerste druk: Ooievaar, Amsterdam (Nederland)

Als haar vriend Lorenzo - een archeoloog in het gebied van de Etrusken - plotseling sterft, raakt de Nederlandse beeldhouwster Lisa in een crisis. Ze is zo verlamd door verdriet dat zelfs haar hartsvriendin Heleen haar niet kan helpen. Bijna een jaar na het overlijden van Lorenzo besluit Lisa een reis te maken naar zijn geboortegrond, om het verdriet in de ogen te zien, en in de hoop meer te weten te komen over de raadselachtige omstandigheden van zijn dood. Dit betekent het begin van een avontuurlijke en louterende tocht. Lisa komt in aanraking met de wereld van tombaroli en fiumaroli, grafrovers en rivierschuimers, die haar rondleiden door het Dodenrijk. 's Nachts daalt ze af met hen in beschilderde Etruskische tombes. Uiteindelijk zal ze via verborgen wegen niet alleen de ware toedracht van Lorenzo's dood achterhalen, maar ook het spoor terugvinden naar het leven. Heleen zal haar daarbij op een onverwachte, paradoxale manier de hand reiken.

zoeken in:
avatar van psyche
4,0
psyche (crew)
Ligt op de stapel nog te lezen, alvast toegevoegd. Ben benieuwd!

avatar van psyche
4,0
psyche (crew)
Rosita Steenbeek heeft geen grote woorden nodig om thema's als liefde, vriendschap, liefde, dood en passie geloofwaaridg neer te zetten.
Ik vind het mooi hoe ze mij als lezer meeneemt naar een andere wereld zonder dat de 'theoretische feiten' als een omgevallen boekenkast over me heen tuimelen.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:37 uur

geplaatst: vandaag om 22:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.