menu

Books of Blood: Volume One - Clive Barker (1984)

Alternatieve titel: Seks, Dood en Stralende Sterren

mijn stem
3,89 (22)
22 stemmen

Engels
Verhalenbundel
Griezel

149 pagina's
Eerste druk: Sphere Books, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Iedereen is een boek van bloed. Waar we geopend worden, zijn we rood... In dit eerste deel uit de reeks van zes staan zes van de korte verhalen uit het begin van Barker's carrière. Hieronder "The Midnight Meat Train", een gruwelijk verhaal over de ondergrondse metro, en "The Yattering And Jack", over een hilarische demoon.

zoeken in:
avatar van Witch-king
2,5
Ik heb een vraagje.
Weet iemand of de boeken van bloed 1 t/m 6 een keer samengevoegd zijn als 1 boek?

avatar van Dexter
Volgens Barkers officiële site wel (onderste resultaat).

Deze versie is ook uitgegeven in Nederland als omnibus pocket voor 25,-. Inmiddels niet meer te verkrijgen, schat ik zo...

avatar van Dimara
Maar in de bieb vast wel

avatar van Witch-king
2,5
Ik heb hem in een band van bibliotheek gekocht, stond bij de afgeschreven boeken.

de boeken van bloed werden in 1990 in1 bundel uitgegeven door uitgeverij luitingh-sijthoff/isbn 90 245 1586 6

avatar van LadyKnight
Ik heb deze bundel en ik heb hem nog altijd niet uit. Sommige verhalen zijn zo griezelig en eng dat ik er gewoon hartkloppingen van krijg.

vermeerf
Ik heb ook de bundel uit 1990. Ik zal daarom alleen bij de eerste volume commentaar geven.

Dit was mijn eerste kennismaking met Barker en ik was meteen verslaafd. Erg goede verrassende verhalen die je makkelijk keer op keer opnieuw kunt lezen. Eigenlijk vind ik er geen enkel slecht verhaal in staan.

Barker is nog steeds een van mijn favoriete schrijvers, ik weet dat er hier op de site wel wat kritiek op hem is omdat zijn centrale thema's eigenlijk steeds hetzelfde zijn. Voor mij is dat eigenlijk geen probleem, zijn stijl en fantasie spreken mij nog steeds erg aan.

vermeerf
Inmiddels zijn Midnight Meat Train en Book Of Blood verfilmd en ik geloof dat ook al met Dread (voor mij het beste verhaal uit de bundel) begonnen is. Er moet uiteindelijk een hele serie films n.a.v. De Boeken Van Bloed komen.

Midnight Meat Train vond ik erg vermakelijk, hoewel een beetje rommelig tegen het einde aan.

yorgos.dalman
Tenenkrommend slechte verhalen. Hoe dit ooit een bestseller heeft kunnen worden en de lofzang van Stephen King heeft kunnen krijgen is mij een raadsel.
Verhalen als Tunnel van de dood (Midnight meat train), Tussen de heuvels, de steden en Angst hebben ergens diep tussen de regels door de potentie om iets goeds te kunnen worden maar Clive Barker kan gewoon niet schrijven, geen gevoel voor dialogen, timing van spanning en schrikmomenten, en heeft een duidelijke (maar volkomen onbegrijpelijke) voorkeur voor volstrekt over-the-top beelden en situaties die alleen maar lachwekkend zijn.
Een verfilming door het Monty Python-team zou de boel nog kunnen redden misschien...

avatar van LaSiDoDo
4,5
Wat heb ik genoten van dit werk..
Na Imagica gelezen te hebben was dit boek helemaal wat ik nodig had.

avatar van Slainte_Mhath
4,0
Ik heb gelukkig ook de Omnibus die The Books Of Blood volume 1 tm 6 bevat. De komende tijd zal ik de verhalen lezen en de boeken, waar deze in staan, afzonderlijk waarderen.
Ook waardeer ik de verhalen onderling om tot een gemiddelde van een boek te komen.

3,83 afgerond naar 4,0 voor volume 1.

Het boek van bloed 3,5*
Tunnel van de dood 4,0*
Jack en zijn demon 4,5*
Varkensbloedblues 4,0*
Seks, dood en stralende sterren 3,5*
In de heuvels, de steden 3,5*

avatar van Jason82
4,0
Clive Barker heeft een unieke stijl; heel creatief en ook heel occult. De werelden van levenden en doden lopen ook in deze verhalen vaak door elkaar heen.

Elk kort verhaal had wel iets, in ieder geval genoeg om me prima mee te vermaken. Ik ben het met de scores van Slainte_Mhath eens, op het laatste verhaal na. Die is zo bizar en uniek dat ik die ook 4 sterren wil geven. 2 steden waarvan alle mensen samen doormiddel van touwen en allerlei tuigages samen 2 enorme reuzen vormen en de jaarlijkse strijd aan willen gaan. Als 1 reus omvalt zijn de rapen gaar... bizar verhaal, hoe verzin je het.

Jack en zijn Demon is een grappig verhaal waarin een demon heel slim wordt afgetroeft en Varkensbloedblues is vooral erg spannend. Die laatste speelt zich af in een intrigerende, vaker gebruikte setting van een soort kostschool voor moeilijk opvoedbare kinderen, waarbij je direct al voelt dat er van alles mis is. Gaaf verhaal met een bijzonder (occult) einde weer waar Barker patent op heeft.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:20 uur

geplaatst: vandaag om 10:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.