menu

Het Helse Paradijs - Thea Beckman (1987)

mijn stem
3,81 (49)
49 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Sciencefiction

318 pagina's
Eerste druk: Lemniscaat, Rotterdam (Nederland)

Vanuit het Badense Rijk wordt opnieuw een expeditie uitgezonden om Thule te veroveren. Ditmaal sturen ze vijf oorlogsschepen met duizend militairen aan boord. In Thule heeft men zich na de vorige aanval van de Badeners goed voorbereid op een mogelijke invasie. De Badeners zetten hun zwaar bewapende militairen aan land en bezetten een stad. Als hun schepen door een storm ernstig beschadigd worden, besluiten ze te voet dwars door het land naar de hoofdstad te trekken. Het wordt een tocht vol ontberingen. Zou het hun deze keer lukken om Thule te veroveren?

zoeken in:
3,5
Wat goed dat dit boek eindelijk is toegevoegd. Ik heb zelf vaak gekeken of ik een goede afbeelding kon vinden, maar kon er nooit een vinden. Mooi dat dat nu wel is gelukt!

4,0
Dit boek wordt verteld vanuit de Badeners. Zo leer je ook hun kant beter begrijpen. Wederom schitterend geschreven!

3,5
Het helse paradijs brengt weinig nieuwe inzichten in de wereld van de Thulenen en de Badeners. Gelukkig is er in Kinderen van Moeder Aarde een schitterende wereld neergezet, waarin nog tal van verhalen te beleven zijn. Dit boek toont Thule vanuit het gezichtspunt van de Badeners. Hoe kijken zij tegen deze nieuwe wereld aan? Een zeer makkelijk leesbaar boek dat een mooi, maar tegelijk niet al te vernieuwend verhaal vertelt.

Samenvatting:
De Badense taalgeleerde Kilian Werfel gaat mee op een nieuwe expeditie naar Thule. Ze vertrekken met vijf oorlogsschepen. De Thulenen hebben dit verwacht en Thura leidt ze een mistveld in. Hier vergaat één van de schepen. De rest valt Kulus aan en neemt de stad in. De Thulenen negeren de invallers eerst, maar beginnen dan een soort guerrillaoorlog. Ze verdoven groepen Badense mariniers, verplaatsen ze en stelen hun wapens en kleding. Als wraak wil de regeringscommissaris 50 Thulenen executeren. Kilian weigert hieraan mee te werken. Hierdoor krijgt hij respect van Thura, die de 50 mannen redt. Kilian gaat onderhandelen, maar de Konega wil enkel dat de Badeners vertrekken. Een orkaan en een aanval van de Thulenen brengen zware schade toe aan de schepen. De Badeners besluiten over land naar Gothab te trekken en de hoofdstad in te nemen. Ze stuiten op blokkades, meren, muggen, moerassen en een opgeblazen brug naar de mijnen. Een rattenplaag zorgt voor ziekte. De Badeners weten toch een Thuleens dorp te bereiken en branden het plat en vermoorden iedereen. Kilian is als verrader aangemerkt en moet vluchten voor zijn leven. Hij wordt regeringsfunctionaris voor de Thulenen. Een brand aangestoken om de oprukkende Badeners te stoppen eist veel slachtoffers. Dat betekent het einde van de oorlog. De overlevenden worden opgenomen in de Thuleense maatschappij. Kilian overtuigt hen zich in te zetten om een bijdrage te leveren aan Thule. Samen met Thura en Christian weet hij de in Kulus achtergebleven admiraal te bewegen om zich samen met zijn achtergebleven manschappen over te geven.

avatar van Lalage
4,0
De mensen van Thule reageren totaal anders op de Badeners dan ze zouden verwachten. Het begint ermee dat de Badeners totaal worden genegeerd en daar raken ze al van in de war. De Thulenen werken niet met kanonnen en bevelen, maar met creatieve oplossingen, waarbij ze samenwerken met dieren en slim gebruik maken van de wisselende weersomstandigheden. Ik geniet weer enorm van hun vindingrijkheid.

Het helse paradijs & Het Gulden Vlies van Thule – Thea Beckman | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 23:56 uur

geplaatst: vandaag om 23:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.