menu

@ntidepriboek - Kathelijne De Brauwer (2003)

Alternatieve titel: Het Antidepriboek

mijn stem
1,46 (12)
12 stemmen

Nederlands
Humoristisch

190 pagina's
Eerste druk: Clavis, Amsterdam (Nederland)

Dimi ziet het niet meer zitten. Hij heeft puistjes, een bril en geen vriendin. Moedeloos wordt hij ervan. Depressief. Depri. Dan krijgt hij een geniaal idee: hij start een kettingbrief. De gevolgen laten niet lang op zich wachten. Dimi wordt bestookt met brieven en e-mails. Serieuze en minder-serieuze. Vrolijke, grappige, eenzame, diepe, oppervlakkige, ... Ze werden allemaal verzameld in dit antidepriboek.

zoeken in:
avatar van donnie darko
0,5
Slechtste boek dat ik ooit heb gelezen. Alleen het concept en de verschrikkelijke titel al.

0.5*

0,5
Ik moest dit boek voor school lezen.Het is gewoon en opsomming van brieven in het begin wel leuk maar na een eindje stak het verschrikkelijk tegen,je werd bijna zelf depressief van.Ik heb het boek thuis liggen maar ik doe het nooit meer open,daar ben ik zeker van

nuf
concept klinkt wel interessant eigenlijk, wat is er zo enorm slecht aan het boek?

avatar van jipt
nuf schreef:
wat is er zo enorm slecht aan het boek?
het concept misschien?

avatar van the Cheshire cat
2,0
Ach, zo slecht is het nou ook weer niet. Gewoon de schrijfsels van een prettig gestoorde vrouw..

In de lucht hangen meeuwen
als de witte letter V
van Valium.
Een vliegtuigje trekt een rookstreep.
Wie gaat hier een lijntje snuiven?


Of I saw God, she was black óf Het leven is een soep en wij zijn de balletjes (En de zin van het leven, die vinden we als we al de vermicellilettertjes uit de soep halen en gaan puzzelen).

Holbach
the Cheshire cat schreef:
Het leven is een soep en wij zijn de balletjes (En de zin van het leven, die vinden we als we al de vermicellilettertjes uit de soep halen en gaan puzzelen).


Het volledige citaat luidt toch:

Het leven is een soep en wij zijn de balletjes (En de zin van het leven, die vinden we als we al de vermicellilettertjes uit de soep halen en gaan puzzelen). De maker van de soep, en daarmee ook de maker van de balletjes, kan worden aangeduid als 'De Soepmaker'. De Soepmaker is in wezen een niet-persoonlijke substantie die voor alles, dus ook soep, verantwoordelijk is. De soep, en daarmee ook de balletjes, is een aandoening, of modificatie, van het attribuut 'uitgebreidheid' van de Soepmaker, aangezien je een driedimensionale kop soep niet zelfstandig, i.e., zonder hulpmiddelen die de soep ook in de werkelijkheid laat bestaan, kunt bedenken en de kop soep dus niet onder het attribuut 'denken' kan vallen. Wij soepballetjes kennen dan ook maar twee attributen van de Soepmaker, namelijk de eerdergenoemde attributen 'uitgebreidheid' en 'denken'. De vermicellilettertjes, ook modificaties, staan symbool voor ons verstand, waarmee we beseffen dat wij in feite de balletjes in een kop soep zijn en dus, i.e., door middel van dit besef, dichter tot de Soepmaker komen. Als we ons verstand actief en adequaat gebruiken beseffen we dat we het leven geen soep is maar 'het leven' en dat wij mensen geen 'balletjes' zijn maar 'mensen'. Het voorafgaande metafoor kan dus gezien worden als het resultaat van een inadequaat en passief verstand. De 'Soepmaker'? Deze blijft tot op de dag van vandaag een mysterie.

Of was dat een ander boek?

avatar van the Cheshire cat
2,0


Jij bent echt een gekkie hè?

Gast
geplaatst: vandaag om 13:22 uur

geplaatst: vandaag om 13:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.