menu

Abel Gholaerts - Louis Paul Boon (1944)

mijn stem
3,68 (14)
14 stemmen

Nederlands
Psychologisch

426 pagina's
Eerste druk: A. Manteau, Antwerpen (België)

Dit boek begint in het huis van de familie Van Geemen waar het altijd stil is, waar het riekt naar papier en inkt. Een kleine drukkerij, een onooglijke boekwinkel. Deze benepen wereld, waar alle kennis van de wereld schools is en het gedrukte boek vulgaire koopwaar. In het verhaal staat één persoon centraal, Vincent van Gogh. Hij is echter geïntegreerd met de jeugd van Louis Boon en wordt Abel genoemd. Daarnaast is hij van een Nederlander in een Belg veranderd, en van een domineeszoon in een pastoorszoon.

zoeken in:
4,0
Ik had dit boek gekegen van een collega die het niet lustte omdat het zo donker is. Aangezien ik een LP Boon-fan ben, heb ik dit boek in dank aanvaard en gelezen. Het is inderdaad zwaarmoedig en duister. Het lijkt er constant te regenen en de personages zijn ook niet echt vrolijke Fransen. Maar ik heb van dit boek genoten (als ik dat zo mag zeggen?) en heb het op twee dagen uitgelezen. Ik heb daarna wel even moeten afkicken van de zwartkijkerij. Maar desondanks hou ik van dit boek. Boon op zijn best !

Gast
geplaatst: vandaag om 19:37 uur

geplaatst: vandaag om 19:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.