menu

Houten Leeuwen en Leeuwen van Goud - Willem Frederik Hermans (1979)

mijn stem
3,36 (7)
7 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Psychologisch

322 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

In dit boek staan artikelen die Hermans in een periode uiteenlopend van begin jaren '60 tot eind jaren '70 schreef. Hermans bracht de bijdragen onder in zeven thematische hoofdstukken en vatte, in een speciaal voor de bundel geschreven voorwoord, het overkoepelende thema van de geselecteerde stukken samen als ‘de afbraak van de taboes’.

zoeken in:
avatar van thomzi50
3,5
Sterke bundel, die qua opmaak, inzet, lengte en toon zeer doet denken aan het (niet geheel ontoevallig) tegelijk verschenen "Ik Draag Geen Helm met Vederbos". Ook kwalitatief gelijkwaardig: Hermans is een begenadigd schrijver en scherp observator, en als die twee verenigd worden in persoonlijke aanvallen is dat genieten geblazen (het laatste deel van dit boek vind ik daarom ook het best). Echter, er wordt ook vrij veel aandacht besteed aan onderwerpen die me minder interesseren, of die gewoon vrij gedateerd zijn (dat hele Lou de Jong- en Weinreb-verhaal is sowieso lastig te volgen zonder de kennis van die tijd). 3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 10:47 uur

geplaatst: vandaag om 10:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.